Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 15 januari tot en met woensdag 17 januari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Huiszoeking met aanhouding - In de ochtenduren op woensdag 17 januari, vond een huiszoeking plaats in een woning aan de Kaya Avelino J. (Abechi) Cecilia in Nikiboko. De huiszoeking was in het kader van een diefstal zaak. Tijdens de huiszoeking werd een 52-jarige man met initialen R.A. aangehouden voor diefstal. Er werd niks bijzonders aangetroffen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Overtreding Opiumwet

In de middaguren op dinsdag 16 januari, kreeg de centrale meldkamer melding over een groep jongeren die in een auto achter het gebouw van het Bestuurscollege vermoedelijk bezig waren met drugs.

Bij aankomst van de patrouille werd de auto, die aan het signalement voldeed, met vijf inzittenden gesignaleerd op de Kaya C.E.B Hellmund. De auto reed net weg van de locatie waardoor de patrouille erachteraan ging. Terwijl de patrouille achter de auto reed, konden de agenten een sterke geur van vermoedelijk verdovende middelen waarnemen. De bestuurder werd door middel van optische verlichting en geluidsignalen gevorderd om te stoppen. Hier gaf hij geen gehoor aan en verhoogde zijn snelheid. Op de Kaya Sabana lukte het de patrouille om de auto tot stilstand te brengen.

De agenten gingen direct over naar een controle in het kader van de Opiumwet BES. Tijdens het fouilleren van de inzittenden werd niks bijzonders aangetroffen. De bestuurder wilde niet meewerken aan de controle en bleef zijn zwarte heuptas vasthouden. De agenten waren hieraan genoodzaakt om gepast geweld te gebruiken om de tas af te pakken. Tijdens het zoeken in de heuptas van de bestuurder werd twee artikelen om drugs te verwerken (grinder), doorzichtige plastic zakjes, een blik, allemaal met vermoedelijke verdovende middelen als inhoud, en een weegschaal aangetroffen. Deze werden in beslag genomen.

De bestuurder, een meerderjarige man, werd bekeurd voor het overtreden van de Opiumwet BES. De inzittenden, vier jongens van 14 jaar die vermoedelijk onder invloed van drugs waren, werden naar het politiebureau gebracht. De minderjarigen werden in het bijzijn van hun ouders streng onderhouden door de politie omtrent hun gedrag en de consequenties.