Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 29 januari tot en met woensdag 31 januari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - Op woensdag 31 januari, rond 02:00 uur, werd een auto zonder enig kentekenplaat op de Kaya L.D. Gerharts gespot toen de auto een patrouille voorbijreed. Hierdoor ging de patrouille erachteraan om de bestuurder te controleren. Vervolgens zagen de agenten dat het voertuig met hoge snelheid en roekeloos ging rijden. De patrouille bleef om dat moment de auto op een afstand volgen. Op de Kaya Berlin zagen de agenten dat het voertuig met een lage snelheid ging rijden en op de Kaya Kanari werd hij gevorderd om te stoppen. Hieraan gaf de bestuurder gehoor. Op het moment dat de bestuurder benaderd werd door de agenten, werd een blaastest bij hem afgenomen en bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De 37-jarige man met initialen E.C.Q. werd aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan kreeg hij een rijverbod van 2 uur. De auto is in bewaring genomen en naar het politiebureau gebracht.

In de nachtelijke uren op dinsdag 30 januari, rond 02:35 uur, werd een 24-jarige man met initialen M.K. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte reed op een scooter op de Kaya Grandi en werd door een patrouille gestopt voor een controle. Tijdens een controle van de benodigde documenten kon de bestuurder geen rijbewijs tonen. Na een onderzoek kon waargenomen worden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was en werd er een blaastest bij hem afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd hij aangehouden. De verdachte werd ook bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Levenloos lichaam aangetroffen

Op maandag 29 januari, rond 16:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een levenloos lichaam in een woning aan de Kaya Proud werd aangetroffen. Een patrouille, personeel van de ambulance, personeel van de forensische afdeling van het KPCN en de schouwarts gingen ter plekke. Het lijk werd in beslag genomen en na onderzoek door de forensische afdeling, bleek dat de vrouw een ongeval kreeg waardoor zij letsel had opgelopen die haar dood had veroorzaakt. Het betreft een 62-jarige vrouw met initialen M.B.S. geboren op 11 november 1961 in Nederland.