Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 19 januari tot en met maandag 22 januari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Brand in woning - Op zondag 21 januari, rond 20:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over brand in een woning in de wijk Kibrahacha. Bij aankomst van de patrouille zagen zij een rookwolk vanuit het huis komen. De bewoners waren allemaal buiten de woning en de buren waren door de politie geëvacueerd. De brandweer kwam ter plaatse en hebben hun werkzaamheden verricht en bluste de brand. De brand bleek te zijn veroorzaakt door een ventilator in één van de kamers. De bewoners van het huis werden ter plaatse medisch gecontroleerd door ambulancepersoneel. Niemand is gewond geraakt, maar wel materiele schade aan de woning. De brandweer Korps heeft een tijdelijk onderdak voor de bewoners verzorgd.

Aanrijding tussen een auto en een scooter
Op zondag 21 januari, rond 19:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding op de Gobernador N. Debrot Boulevard. Bij aankomst van de patrouille bleek dat een scooter tegen een auto was aangereden. De bestuurder van de auto verklaarde dat zij vanuit Kaya Irene, de Gobernador N. Debrot Boulevard op ging richting Kaya Grandi toen zij een licht in de verte zag komen vanuit Kaya Grandi. Plotseling hoorde de bestuurder van de auto een harde klap aan de linkerzijde van haar voertuig. De bestuurder van de scooter is hierdoor gewond geraakt en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De situatie van het slachtoffer is stabiel. Er werd een blaastest bij de bestuurder van de auto afgenomen en het resultaat hiervan was negatief. De weg is door de politie tijdelijk afgesloten zodat de diensten hun werkzaamheden konden verrichten. Doordat er olie op de weg was gekomen naar aanleiding van het ongeluk, is de directie R&O in kennis gesteld om ter plaatse te komen om zand eroverheen te gooien. De verkeersafdeling van het KPCN is bezig met het onderzoek.

Gaslucht in restaurant
Op zondag 21 januari, rond 17:15 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een sterke gaslucht van gas in een restaurant aan de Kaya Sonmontuno. Bij aankomst van de patrouille is iedereen naar buiten gestuurd. Medewerkers van de brandweer zijn ter plaatse gekomen en hebben hun werkzaamheden verricht. Na nader onderzoek bleek dat er een lekkage in de hoofdleiding was. De leiding is gesloten en is duidelijk aan de eigenaar gezegd dat de keuken niet meer gebruikt mocht worden. Nadat de leiding gerepareerd is, moet het eerst door de brandweer gecontroleerd worden voordat de keuken weer gebruikt kan worden. Verder mocht het restaurant wel drankjes blijven verkopen.

Bestuurder crosser gaf geen gehoor aan vordering politie

Op donderdag 18 januari, rond 18:10 uur, werd de bestuurder van een crosser zonder helm op de Kaya Kamari gespot waardoor de patrouille erachteraan ging. Hierdoor werd hij door middel van optische verlichting en geluidsignalen gevorderd om te stoppen. Hier gaf hij geen gehoor aan en verhoogde zijn snelheid. De bestuurder heeft op dat moment aan de linkerkant van de weg twee voertuigen tegelijk ingehaald, terwijl er tegenliggers aan kwamen rijden. Deze bestuurders moesten op dat moment remmen om te voorkomen dat er een ongeluk veroorzaakt werd. Door het rijgedrag van de bestuurder van de crosser in het verkeer, had hij gevaar veroorzaakt voor zichzelf en andere weggebruikers op dat moment. Vervolgens stopte hij op de Kaya Monseigneur Nieuwindt. Bij nader controle kon de bestuurder geen geldig rijbewijs en geldige verzekering tonen. De bestuurder kreeg hiervoor een bekeuring en de crosser is in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 15 januari en maandag 22 januari zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

3x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

4x voor het rijden zonder helm;

4x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

2x voor het rijden in verboden richting;

1x voor het rijden met defecte voor- en achterlicht;

2x voor het rijden zonder geldige verzekering;

5x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.