Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 26 januari tot en met maandag 29 januari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Snorkelaar overleden - Op maandag 29 januari, rond 12:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een persoon die in de problemen was geraakt tijdens het snorkelen bij de duikplek Aquarius, gelegen aan de Bulevar E.E.G. Het ambulance personeel begon direct met de reanimatie, maar tevergeefs, de man was ter plekke overleden. Het betreft een cruiseschip toerist met initialen J.M.B., geboren op 25 februari 1952, afkomstig uit de Verenigde Staten.

Aanhoudingen rijden onder invloed en voor mishandeling

Op maandag 29 januari, rond 02:15 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding in het centrumgebied waar een vechtpartij gaande was tussen een groep mensen. Bij aankomst van de patrouille kon waargenomen worden dat, door nog onbekende oorzaak, een botsing tussen een auto en drie motors die op de berm stonden, had plaatsgevonden. De agenten zagen ook een man met bebloed gezicht en een groep mannen die aan het bekvechten waren. Op dat moment gingen de agenten in gesprek met de man met bebloed gezicht en konden een sterke geur van alcohol waarnemen. De man verklaarde dat hij de ongeluk had veroorzaakt en dat hij daarna vanuit zijn voertuig werd gehaald en in elkaar geslagen. Naar aanleiding van een blaastest die werd afgenomen, bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Omdat de bestuurder gewond raakte en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden voor medische behandeling, is hij later, rond 03:50 uur, aan de Kaya Soeur Bartola voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden. Het betreft een 30-jarige man met initialen B.V/D.L. De rijbewijs van de verdachte is ook ingevorderd. Na een onderzoek is een 38-jarige man met initialen J.I.W. in het centrumgebied aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging. Deze verdachte had een tas bij zich waarin een mes werd aangetroffen. Het mes werd in beslag is genomen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Bestuurder ‘raptor’ gaf geen gehoor aan vordering politie

Op zaterdag 27 januari, rond 22:00 uur, werd de bestuurder van een ‘raptor’ op de Kaya International gespot op het moment dat hij tijdens een ‘wheelie’ een patrouille voorbijreed. Hierdoor ging de patrouille erachteraan en werd hij gevorderd om te stoppen. Hieraan gaf hij geen gehoor en deed vervolgens de verlichting van de ‘raptor’ uit. De bestuurder haalde verschillende voertuigen in terwijl de patrouille op een afstand de bestuurder bleef volgen. Op een gegeven moment raakte de patrouille, de bestuurder van de ‘raptor’ uit het zicht. Na een zoektocht is de ‘raptor’ achter een woning aan de Kaya Karanjito, aangetroffen. De bestuurder was niet meer aanwezig. De ‘raptor’ is in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht.

Vier aanhoudingen voor mishandeling

Op zaterdag 27 januari, rond 17:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een incident waarbij iemand met een wapen mishandeld zou zijn aan de Kaya Pos di Amor. Bij aankomst van de patrouille verklaarde een man dat hij een  conflict had met zijn buren en dat dit conflict geëscaleerd was waarna er een vechtpartij was ontstaan. Tijdens de vechtpartij is hij door twee mannen geslagen. Er kon waargenomen worden dat de man flinke schaafplekken op zijn rug had afkomstig van een voorwerp. De man is ter plekke door het ambulance personeel gecheckt en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Bij nader onderzoek verklaarde de tegenpartij dat de slachtoffer met de vlakke hand een klap in zijn gezicht gaf. Hierna is een vechtpartij ontstaan. Nadat de agenten van beide partijen het verhaal hebben aangehoord, werden alle betrokkenen aangehouden. Het betreft een 41-jarige man met initialen I.M.J.S. een 34-jarige man met initialen R.A.D.P. die aangehouden zijn voor mishandeling, mishandeling met een wapen en openlijke geweldpleging en een 34-jarige man met initialen L.C.M. voor mishandeling. Iets later op dezelfde dag, rond 18:30 uur, kwam een vrouw aan de balie bij de politiebureau en verklaarde dat zij ook betrokken was bij de vechtpartij op de Kaya Pos di Amor. Hierop is de 35-jarige vrouw met initialen D.R.D.P. aangehouden voor mishandeling, mishandeling met een wapen en openlijke geweldpleging. Onderzoek in deze zaak loopt.

Diefstal achterlichten pick-up

Op zaterdag 27 januari werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een pick-up die op de Kaya Dialma geparkeerd stond. Onbekenden hebben tussen vrijdag 26 januari, rond 14:00 uur en zaterdag 27 januari, rond 07:40 uur, twee achterlichten van een gehuurde pick-up van het merk Nissan, model Frontier weggenomen. De draden waren doorgeknipt. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding bedreiging met de dood en vernieling  

Op zaterdag 27 januari, rond 01:50 uur, is een 55-jarige man met initialen A.A.E. bij een knoek gelegen in de omgeving Paradijs aangehouden voor bedreiging met de dood en vernieling. De verdachte had een vrouw met de dood bedreigd en de spiegel van een auto vernield. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhouding mishandeling

Op vrijdag 26 januari, rond 11:00 uur, is een 34-jarige man met initialen W.A.R. aangehouden in Santa Clara voor mishandeling. De verdachte gaf na een woordenwisseling op de zuidpier gelegen aan de Kaya C.E.B. Hellmund, een man met de vlakke hand een klap in zijn gezicht. Onderzoek in deze zaak loopt.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 22 januari en maandag 29 januari zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

4x voor het rijden zonder helm;

4x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

5x voor het rijden zonder geldige verzekering;

2x voor het rijden zonder kentekenplaat;

1x voor het rijden in verboden richting;

2x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911 of 717 8000 of de anonieme tip lijn 9310.