Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 24 januari tot en met vrijdag 26 januari 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding bedreiging en openlijke geweldpleging - Op donderdag 25 januari, rond 09:45 uur, werd een 42-jarige man met initialen E.P.R.A. op de Kaya Libertador Simon Bolivar aangehouden voor bedreiging en openlijke geweldpleging. Dit in verband met een vechtpartij tussen twee vrouwen die plaatsvond op zondag 21 januari ter hoogte van ee bar op de Kaya Korona, waarbij de verdachte één van de vrouwen zou hebben mishandeld en bedreigd. Onderzoek in de zaak loopt.

Auto in brand

Rond 02:20 uur op donderdag 25 januari, kreeg de centrale meldkamer melding van een auto in brand op de Kaya Mandolin. De brandweer bluste de brand. Het betreft een dienstwagen van het Korps Politie Caribisch Nederland. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Geniet, maar drink met mate

Het is alweer bijna weekend. KPCN wil je erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt in het verkeer.

Zo voorkom je vervelende situaties voor jezelf maar ook voor anderen. Het is verboden aan het verkeer deel te nemen als je meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hebt gedronken. Of je mee moet naar het politiebureau en een boete krijgt hangt af van het resultaat van de blaastest.

Blaastest

De politie controleert met een blaastest of je onder invloed bent van alcohol. Je bent verplicht om aan de blaastest mee te werken. Deze test geeft aan of je meer hebt gedronken dan wettelijk is toegestaan. De uitslag van deze test bepaalt of je mee moet naar het politiebureau voor nader onderzoek. Weiger je? Dan maakt de politie een proces-verbaal op. Afhankelijk van het resultaat van de blaastest moet je mee naar het bureau voor een ademanalyse. Bij dit onderzoek meet de politie met speciale apparatuur hoeveel alcohol je  precies hebt gedronken.

Rijdt u onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van uw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Ben je betrokken bij een ongeluk? Dan wordt je  sneller getest op alcoholgebruik dan bij een gewone controle.

Ben ik als voetganger strafbaar als ik dronken ben?

Dat is mogelijk. De politie kan voor openbare dronkenschap een proces-verbaal maken. Wordt je door de politie in dronken toestand aangetroffen? Dan gaat de politie af op de uiterlijke kenmerken van dronkenschap en je  gedrag. De politie neemt dan geen blaastest af.

KPCN wenst een ieder een fijn en veilig weekend!

 

Heeft u iets verdachts gezien? Bel 911/112 of de anonieme tip lijn 9310.