Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Het KPCN attendeert op voertuigbeveiliging na 40 diefstalmelding

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft dit jaar tot nu toe 40 meldingen ontvangen van diefstal uit en vanaf voertuigen. Dit aantal incidenten benadrukt de noodzaak voor de gemeenschap van Bonaire, inclusief zowel burgers als bezoekers, om onmiddellijk extra maatregelen te nemen ter beveiliging van hun voertuigen. De politie roept iedereen op om waakzaam te zijn en eenvoudige maar effectieve maatregelen te nemen om het risico op diefstal te minimaliseren.

- Sluit Uw Voertuig Goed Af: Zorg ervoor dat alle deuren en ramen goed gesloten zijn wanneer u uw voertuig verlaat, zelfs als het maar voor een korte tijd is.

- Verwijder Waardevolle Spullen: Laat geen waardevolle voorwerpen zichtbaar achter in uw voertuig. Neem ze mee of berg ze op in de kofferbak.

- Parkeer op Veilige Locaties: Kies goed verlichte en druk bezochte parkeerplaatsen. Indien mogelijk, parkeer op een terrein met camerabewaking.

- Gebruik Beveiligingssystemen: Overweeg het installeren van een autoalarm.

Door deze preventieve maatregelen te delen, streven we ernaar het aantal diefstallen te verminderen en de algehele veiligheid van onze gemeenschap te vergroten. De politie blijft actief onderzoek doen naar deze incidenten en roept de gemeenschap op om verdachte activiteiten direct te melden.