Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 10 juni tot en met woensdag 12 juni 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Achtervolging eindigt met aanhouding - Op maandag 10 juni, rond 12:45 uur, werd een 30-jarige man met initialen R.R.R.M. op de Kaya Rafaela aangehouden en werd zijn auto werd in beslaggenomen nadat de verdachte geen gehoor gaf aan vorderingen van de politie.

Iets eerder in de middag kwam een melding binnen dat de verdachte een aantal buren had bedreigd en dat hij na een bekgevecht, een man op de Kaya Linda had mishandeld. Hierna vluchtte de verdachte in zijn auto weg waarbij vermoedelijk afgevuurde schoten, vermoedelijk vanuit een vuurwapen, gehoord. Kort hierna kwam de verdachte bij het politiebureau en gaf aan dat hij in een vechtpartij op de genoemde straat betrokken was waarna hij  weer vertrok.

Gezien de gepleegde strafbare feiten, ging een patrouille op zoek naar de verdachte. Op de Kaya Korona werd de auto van de verdachte gespot toen hij vanuit de tegenovergestelde richting aankwam rijden. De patrouille besloot met optische signalen het genoemde voertuig te blokkeren. De auto was niet voorzien van een kentekenplaat aan de voorzijde. De verdachte stopte zijn voertuig en bleef in de auto zitten. Toen een agent uit de dienstvoertuig stapte en richting de auto liep, gaf de verdachte gas en reed de patrouille met hoge snelheid voorbij. Hierna volgde een achtervolging in verschillende straten. De verdachte werd verschillende keren gevorderd om te stoppen maar hij negeerde deze en reed door. 

Op de Kaya Rafaela reed de verdachte met zijn auto tegen de voorbumper van het politievoertuig toen de patrouille naast het voertuig ging rijden. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en botste tegen de omheining van een woning waar hij tot stilstand kwam. Gelet op de ernst van de situatie en hun eigen veiligheid benaderden de agenten de verdachte met getrokken vuurwapen.

De verdachte gaf hier geen gehoor aan en bleef met zijn handen naast zijn lichaam bij de auto staan. Hierna lukte het de agenten om de verdachte in boeien te zetten. Hij werd aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet BES, voor bedreiging, mishandeling en voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie.

De auto werd in beslag genomen en naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek. De woning van de verdachte werd doorzocht maar er werd niks bijzonders aangetroffen.

Melden

Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

Waar meld ik wat?

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 717 8000, 715 8000 als aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kunt u ook een melding maken via de agent op straat. Wilt u liever anoniem blijven? Gebruik dan het telefoonnummer 9310.

Bel 911 of 112 bij spoed of heterdaad situaties. Bel 911 of 112 als hulp bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Ook wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Of bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Met wie kan ik bellen?

911 of 112 (spoed of heterdaad)

717 8000 of 715 8000 (geen spoed, wel politie)

9310 (anonieme tip lijn)

Hoe werkt de anonieme tip lijn?

Wanneer je 9310 belt, krijg je een antwoordapparaat die jou verwelkomt en vraagt om je anonieme boodschap in te spreken. Vervolgens stuurt het systeem een mail naar een speciale ‘inbox’ met daarin alleen de opname van je anonieme boodschap. Er zit geen telefoon nummer bij. Je boodschap wordt geheel anoniem aangeleverd, dus je hoeft je naam ook niet te geven. Draag ook bij aan de veiligheid van je gemeenschap en schroom niet om de tip lijn te bellen in het geval dat je getuige bent van een strafbaar feit.