Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 17 juni tot en met woensdag 19 juni 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Verkeerscontrole Kaya Internashonal - Op dinsdag 18 juni, tussen 09:00 uur en 10:30 uur, hebben de aspirant-agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) onder toezicht van een docent van de Politie Academie en enkele praktijkbegeleiders een verkeerscontrole gehouden gericht op de verkeersveiligheid.

De verkeerscontrole was onderdeel van hun verkeersexamen, waarbij ze aan verschillende punten moesten voldoen. De controle vond plaats op de Kaya International. 

Tijdens de controle werd vooral gelet op verkeersovertredingen. Er zijn 22 voertuigen gecontroleerd en er zijn 2 bekeuringen uitgeschreven voor de volgende overtredingen:

1x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

1x rijden zonder geldig rijbewijs en verzekeringsbewijs.

Tijdens de verkeerscontrole werden 22 voertuigen gecontroleerd en er zijn 2 bekeuringen uitgeschreven

Er werden ook vijf waarschuwingen gegeven aan bestuurders voor het rijden zonder veiligheidsgordel om en voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden.

Aan het einde van het verkeersexamen zijn alle aspiranten geslaagd!

Het KPCN zal op verschillende locaties op het eiland controles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Aanhouding bedreiging

Op dinsdag 18 juni, rond 09:40 uur, werd een 52-jarige man met initialen E.T.B. op de Kaya Guyaba aangehouden voor bedreiging. De verdachte had op dinsdag 11 juni een aantal personen met de dood bedreigd en gooide stenen in hun richting. De zaak wordt onderzocht.