Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 3 juni tot en met maandag 10 juni 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal scooters - Op zondag 9 juni werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte scooter van het merk Sym, model Orbit. De scooter stond op slot, met een stuurslot, bij een woning aan de Julio A. Abraham Boulevard geparkeerd. Tussen 17:30 uur op zaterdag 8 juni en 19:30 uur op zondag 9 juni werd de scooter door onbekenden meegenomen.

Op zondag 9 juni werd aangifte gedaan van diefstal van een grijs/zwart kleurige scooter van het merk Kymco, model Agility 50 CC, met kentekenplaat MF-1822. De scooter stond voor een woning aan de Kaya Herman J. Pop, geparkeerd. De scooter stond met een kettingslot bevestigd aan het achterwiel. Tussen 22:00 uur op zaterdag 8 juni en 06:00 uur op zondag 9 juni werd de scooter door onbekenden meegenomen.

Op donderdag 30 mei werd aangifte gedaan van diefstal van een matzwarte scooter van het merk Senzo, model Sports 49.9 CC, met kentekenplaat MF-4424. De gehuurde scooter stond op een open erf van een appartementencomplex aan de Kaya Essequibo, geparkeerd. De scooter stond met een slot bevestigd. Tussen 02:00 uur op woensdag 29 mei en 12:00 uur op donderdag 30 mei werd de scooter door onbekenden meegenomen. De zaken worden onderzocht.

Aanhouding illegaal persoon

Op zondag 9 juni, rond 05:35 uur, werd een 33-jarige man met initialen W.A.D. aan de Kaya P.N. Antonio Neuman aangehouden. Tijdens een bemiddeling bij een woning aan de genoemde straat, bleek dat de man zich illegaal bevond op ons eiland. De verdachte was op dat moment niet thuis. Iets later zagen de agenten de verdachte in een auto aan komen rijden. Toen hij de agenten zag, ging hij ervandoor. De agenten gingen achter hem aan en zagen hem vervolgens het voertuig aan de kant van de weg parkeren en rende de mondi in. De agenten gingen op dat moment niet achter hem aan en besloten de auto mee te nemen. Iets later werd de man weer gespot en ging men achter hem aan. Hij sprong over een muur en rende weg. De agenten bleven bij de woning staan toen de verdachte nog een keer aan kwam lopen. Hij werd op dat moment aangehouden. De verdachte wilde niet mee werken en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waardoor de agenten genoodzaakt waren om gebruik te maken van gepaste technieken en ‘pepperspray’ om de verdachte in boeien te brengen. Hij werd naar het politiebureau gebracht en overgedragen aan de afdeling Vreemdelingen Toezicht van het KPCN.

Aanhouding vernieling

Op zaterdag 8 juni, rond 17:50 uur, werd een 35-jarige man met initialen J.J.L.J. bij het politiebureau aangehouden voor vernieling. De verdachte kwam bij het politiebureau en gaf aan dat hij een vernieling had gepleegd. Iets later bleek dat de verdachte de ruiten van een voertuig op de Kaya Bermejo had vernield. Hierop werd hij aangehouden. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding diefstal tas

Op zaterdag 8 juni, rond 16:15 uur, werd een 16-jarige jongeman met initialen H.D.B.E. op Sorobon Beach aangehouden voor diefstal. De verdachte pakte een rugtas met inhoud die op een strandstoel bij een horecagelegenheid op Sorobon Beach lag en liep vervolgens weg. Dit terwijl de eigenaar aan het zwemmen was. Na nader onderzoek werd de verdachte gespot en aangehouden. Onderzoek in de zaak loopt.

Inbraak bedrijf  

In de ochtenduren op zaterdag 8 juni werd aangifte gedaan van inbraak en diefstal in een bedrijf aan de Kaya Grandi. Onbekenden hebben zich toegang tot het gebouw verschaft en hebben verschillende zilver met goudkleurige stainless steel sieraden weggenomen waaronder kettingen, enkelbanden, oorbellen, oorknopjes, armbanden en rozenkransen. Verder werden ook zwarte horloges van het merk G-force en contant geld weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

Schietincident

In de nachtelijke uren van zaterdag 8 juni, kreeg de centrale meldkamer melding over een grote vechtpartij op de Kaya Prinses Marie. Tijdens de vechtpartij werd er ook door onbekenden geschoten waardoor het achterruit van een auto door een kogel werd vernield. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt dit melden via 715 8000 of anoniem via de anonieme tip lijn, 9310.

Aanhouding rijden onder invloed

Rond 03:45 uur op zaterdag 8 juni vond een aanrijding tussen een auto en een brommer plaats op de Kaya General Carlos Manuel Piar. De bestuurder van de motorfiets raakte gewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij de bromfiets niet zag met als gevolg dat ze tegen de motorfiets botste. Hij vertoonde ook verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Naar aanleiding van een blaastest die werd afgenomen bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Een 33-jarige man met initialen R.H.C. werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De verdachte kon ook geen geldig rijbewijs en geldige verzekering tonen waardoor de auto naar het politiebureau werd gebracht ter bewaring.

Aanhouding woning inbraak

Op zaterdag 8 juni, rond 18:20 uur, werd een 17-jarige jongeman met initialen C.C.C.D. bij het politiebureau aangehouden voor diefstal. De verdachte pleegde een woninginbraak op vrijdag 7 juni en werd hiervoor aangehouden. Onderzoek in de zaak loopt.

Diefstal onderdelen van fiets

Op donderdag 6 juni werd aangifte gedaan van diefstal van onderdelen van een zwart/witte fiets van het merk Merida. De fiets stond voor de ingang van het ziekenhuis aan de Kaya Soeur Bartola. Tussen 12:30 uur en 23:00 uur op de genoemde datum hebben onbekenden het achterwiel, het zadel en de rubberen handvatten van de fiets meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding poging diefstal en vernieling

In de nachtelijke uren op donderdag 6 juni werd een 27-jarige man met initialen B.P.C.W. op de Kaya Vita aangehouden voor poging diefstal en vernieling. De verdachte vernielde een witte voertuig die een paar dagen langs de weg op de Kaya Korona geparkeerd stond en probeerde deze weg te nemen. Toen een dienstdoende patrouille een andere auto op dezelfde plek had gestopt voor een routine controle, zagen de agenten dat de voorportier aan de bijrijderskant van de geparkeerde witte voertuig beschadigd was. Ineens zagen de agenten dat de genoemde voorportier open ging. Een man helemaal in het zwart gekleed met bivakmuts, handschoenen en met een koevoet in zijn hand stapte uit het voertuig en begon te rennen. Er werd direct een achtervolging te voet ingezet. Tijdens de achtervolging te voet werd de verdachte meerdere keren gevorderd om te stoppen, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Op een gegeven moment verminderde hij zijn snelheid en ging op de grond liggen. Rond 01:45 uur werd hij aangehouden. Hij had op dat moment de koevoet niet meer bijzich maar deze werd later in het bosschage aangetroffen. De koevoet en het witte voertuig werd in beslag genomen voor verder onderzoek.

Verkeerscontrole

Op woensdag 5 juni, rond 18:00 uur, hebben agenten van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een verkeerscontrole op de Kaya Hermandad gehouden. Tijdens deze controle zijn 9 voertuigen gecontroleerd waaronder 2 scooters. Er werden 6 bekeuringen uitgeschreven.

De bekeuringen waren voor het volgende overtredingen:

3x voor rijden zonder geldig rijbewijs;

2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

1x voor het rijden zonder geldige verzekering.

Het KPCN zal op verschillende locaties op het eiland controles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Huiszoeking met aanhouding

In de vroege ochtenduren op woensdag 5 juni, heeft het Team Financieel Economische Criminaliteit (Finec) van het Korps Politie Caribisch Nederland een huiszoeking gedaan in een woning gelegen aan de Kaya Trupial. De huiszoeking was in het kader van een onderzoek op verduistering in dienst betrekking. Tijdens de huiszoeking werd een 32-jarige vrouw aangehouden en zijn enkele relevante artikelen voor de zaak in beslag genomen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhouding bedreiging en mishandeling

Op dinsdag 4 juni, rond 19:45 uur, werd een 39-jarige man met initialen L.M.H. op de Kaya Benz aangehouden voor bedreiging en mishandeling. Tijdens een onderlinge regeling na een vermoedelijke aanrijding tussen twee voertuigen, rende de verdachte te voet met een kapmes achter een andere man aan en bedreigde hem met de dood. Toen de patrouille arriveerde had de verdachte de kapmes en een ijzeren staaf in zijn hand vast terwijl de andere man aan het rennen was. De verdachte werd twee keer bevorderd om de kapmes en de ijzeren staaf op de grond te gooien. Hij voldeed hier niet aan en stopte de kapmes en de ijzeren staaf in de kofferbak van zijn voertuig.

Toen de agenten de kofferbak probeerden te openen, deed de verdachte een poging om de kofferbak dicht te houden zodat de agenten er niet bij konden. Het lukte de agenten uiteindelijk toch wel om de wapens in beslag te nemen. Toen de agenten bezig waren om aangifte van bedreiging met de dood op te nemen van de tegenpartij, werd de verdachte brutaal en onbeschoft tegen de agenten, stapte in zijn auto en reed weg maar stopte iets verderop op de Kaya Benz. De agenten reden in zijn richting. Op dat moment werd de verdachte meegedeeld dat hij aangehouden werd. De verdachte wilde niet mee werken en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waardoor de agenten genoodzaakt waren om gebruik te maken van ‘pepperspray’ om de situatie onder controle te houden.

Tijdens de transport van de verdachte naar het politiebureau, begon hij zich agressief te uiten en gaf plotseling de agent die naast hem in de auto zat, een kopstoot. Hierdoor raakte de agent gewond ter hoogte van zijn gezicht en moest naar het ziekenhuis voor medische behandeling.

Het Korps Politie Caribisch Nederland wil een ieder erop attenderen dat geen enkel vorm van verbaal of fysiek geweld getolereerd wordt tegen agenten. De agenten hebben het volste recht om aangifte te doen tegen verdachten voor enige vorm van mishandeling die ze ervaren zowel met of zonder uniform aan. Een rustige medewerking van een ieder bij controles en bij constatering van overtredingen leidt tot een vreedzame oplossing wat wenselijk is voor een ieder.

Aanrijding tussen pick-up en fietser

Op dinsdag 4 juni, rond 07:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding van een aanrijding op de Kaya Korona ter hoogte van de Kaya Tribon. Een pick-up botste tegen een fietser waardoor de fietser op de grond viel. De fietser verklaarde dat hij op de Kaya Tribon richting Kaya Korona fietste toen een pick-up vanuit de Kaya Korona, linksaf sloegde om op de Kaya Tribon te rijden en hem aanreed. Beide partijen regelden de schade onderling. Het slachtoffer werd door de ambulancepersoneel ter plekke medisch gecheckt en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Aanrijding

Op maandag 3 juni, rond 16:10 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een pick-up die op de EEG Boulevard tegen meerdere, langs de weg geparkeerde auto’s aanreed. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van de pick up een mini-bus wilde inhalen toen deze voertuig ook linksaf afsloeg waardoor de bestuurder van de pick-up de macht over het stuur verloor en tegen de vier geparkeerde auto’s botste. In de pick-up zaten 7 personen waaronder 4 in de achterbak. Zij werden allemaal medisch gecontroleerd door het ambulancepersoneel waaronder één naar het ziekenhuis met de ambulance werd gebracht voor medische controle.

Het KPCN wil nogmaals benadrukken dat het wettelijk verboden is om passagiers in de achterbak van pick-ups te vervoeren. Naast dat het verboden is, is het ook een onveilige en gevaarlijke activiteit die erge/zware consequenties met zich mee kan brengen voor de personen die hieraan meedoen. In het geval van een ongeluk worden mensen weggeslingerd met alle mogelijke gevolgen van dien. Draag bij aan een veilig verkeer op het eiland door je te houden aan de regels van de verkeersverordening.

Levenloos lichaam aangetroffen

Op maandag 3 juni, rond 13:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een levenloos lichaam in een woning aan de Kaya Catalina Diaz-Leonora werd aangetroffen. Een patrouille, personeel van de ambulance, personeel van de forensische afdeling van het KPCN en de schouwarts gingen ter plekke. Na onderzoek van de forensische afdeling, constateerde de schouwarts de dood van een 63-jarige man met initialen L.R.D. geboren op 8 januari 1961 in Aruba.

Aanhoudingen

Op maandag 3 juni, rond 09:00 uur, werden drie mannen bij het politiebureau aangehouden. Het betreft een 35-jarige man met initialen G.L.H. die werd aangehouden voor bedreiging en vernieling, een 24-jarige man met initialen S.L.V. die werd aangehouden voor vernieling en een 20-jarige man met initialen R.G.R.S. die werd aangehouden voor bedreiging en mishandeling.

De verdachte met initialen G.L.H. blokkeerde het voertuig van één van de verdachten op de Kaya International en stapte uit het voertuig met een kapmes waarmee hij verschillende zwaaiende bewegingen maakte richting het geblokkeerde voertuig. Hierna gaf de verdachte een trap tegen het voertuig en reed vervolgens weg richting het politiebureau. Voor het politiebureau ontstond er een woordenwisseling tussen de partijen. De verdachte met initialen S.L.V. werd op de parkeerplaats van het politiebureau aangehouden omdat hij tegen de auto van één van de verdachten die op de parkeerplaats van het politiebureau stond, had getrapt. De verdachte met initialen R.G.R.S. probeerde de auto van één van de verdachten aan te rijden en heeft de autobanden van een verhuurde auto vernield. Bovendien heeft hij ook een familielid met de dood bedreigd.

Het kapmes werd in beslag genomen. De zaak wordt onderzocht.