Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 14 juni tot en met maandag 17 juni 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding rijden onder invloed - Op zondag 16 juni, rond 06:20 uur, werd een 22-jarige man met initialen D.L.C.A. op de Hanchi Amboina aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een eenzijdige aanrijding, waarbij hij achteruit reed tegen een omheining en een paal op een parkeerterrein. Toen de patrouille arriveerde, was de verdachte in slaap in de auto die aan stond. Tijdens de controle vertoonde hij verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Naar aanleiding van een blaastest die werd afgenomen bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Omdat de verdachte ook geen geldig rijbewijs en geldige verzekering kon tonen werd de auto naar het politiebureau gebracht ter bewaring. De verdachte werd naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat hiervan kreeg hij een rijverbod van 7 uren.

Aanhouding voor vernieling

Op zondag 16 juni, rond 04:20 uur, werd een 29-jarige man met initialen K.B. aan de Kaya Juanita aangehouden voor vernieling. De verdachte was onder invloed van alcohol en zocht ruzie met anderen in het huis. Bovendien had hij een autoruit vernield op de Kaya Maria, wat leidde tot zijn aanhouding.

Diefstal vanuit voertuig bij duikplek 

Op zaterdag 15 juni werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een verhuurde pick-up die geparkeerd stond bij een duikplek aan de Kaminda Turístiko ter hoogte van Tolo. Tussen 11:25 uur en 12:30 uur op de genoemde datum hebben onbekenden enkele spullen vanuit het voertuig meegenomen. Deze waren onder andere een zwarte mobiele telefoon van het merk Sony, model Xpecia 1 versie 3, een groene net boodschappentas van het merk Deuter, een neon-geel kleurige duikerslamp van het merk Ledvance, twee baddoeken, een rode mes van het merk Victorinox, een blauwe koeltas van het merk MG en een zwarte snorkel van het merk Mares. De pick-up was niet op slot. De zaak wordt onderzocht.

Pick-up over de kop

Op zaterdag 15 juni, rond 03:10 uur, kreeg de centrale meldkamer een melding over een aanrijding op de E.E.G Boulevard ter hoogte van Playa Pal’i Mangel (Donkey’s Beach). Een pick-up was over de kop geslagen. Bij aankomst van de patrouille kon worden waargenomen dat de bestuurder gewond was. Hij verklaarde dat hij in de zuidelijke richting reed toen hij de controle over het stuur verloor. Hierdoor reed hij van de weg af, botste tegen een aantal rotsen en een betonnen hok voor kliko’s, en eindigde met zijn pick-up op zijn zijde op het strand. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De pick-up werd weggesleept door een takelwagen.