Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 31 mei tot en met maandag 3 juni 2024 BOVENWINDEN

Laatst gewijzigd op:

The Bottom/Oranjestad - Geplande alcoholcontrole - In de middaguren van zaterdag 1 juni, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) een geplande alcoholcontrole gehouden aan de E.A. Johnson Road op Saba. Tijdens deze controles werden bestuurders van vijftien (15) bestuurders gecontroleerd op hun alcoholconsumptie met een blaastest. Deze test geeft aan of de persoon meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol heeft gebruikt om een motorvoertuig te besturen. De bedoeling van de alcoholcontrole was om de burgers van Saba bewust te maken van de gevolgen van het rijden onder de invloed van alcohol.

Van de vijftien bestuurders die gecontroleerd werden, is één persoon gewaarschuwd omdat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Bovendien is deze bestuurder geïnformeerd over de juridische gevolgen hiervan en in kennis gesteld van de procedure. De agenten hebben ook de rijbewijs en verzekeringspapieren van de bestuurders gecontroleerd en deze bleken allemaal in orde te zijn.

Het KPCN wil iedereen erop attenderen om met mate alcohol te nuttigen als je deelneemt aan het verkeer. Zo voorkom je gevaarlijke situaties voor jezelf en voor anderen. Een voertuig onder invloed van alcohol rijden is een misdrijf. Als je weet dat je tijdens het uitgaan waarschijnlijk meer alcohol gaat nuttigen dan toegestaan voor het besturen van een motorvoertuig, maak een afspraak met een andere persoon die je veilig thuis kan brengen. Rijd je onder invloed van alcohol? Dan krijg je een geldboete, een (tijdelijke) ontzegging van jouw rijbevoegdheid, een gevangenisstraf of een combinatie van deze straffen. De strafmaat hangt af van de ernst van de situatie. Elke bestuurder is voor zichzelf verantwoordelijk, voor de inzittende maar ook voor de personen eromheen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Inbraak bedrijf

Op vrijdag 31 mei werd aangifte gedaan van inbraak in een bedrijf aan de Theodore A.M. Pandt Boulevard op Sint Eustatius. Onbekenden hebben tussen donderdag 30 mei, rond 15:20 uur en vrijdag 31 mei, rond 09:20 uur zich toegang tot een kantoor verschaft en een etui met een hoeveelheid contact geld meegenomen. Onderzoek in deze zaak loopt