Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 31 mei tot en met maandag 3 juni 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding heling - Op zondag 2 juni, rond 17:45 uur, werd een 22-jarige man met initialen S.C.F.W. op de Kaya Gilberto F. Croes aangehouden voor heling. De verdachte werd door een patrouille gespot toen hij een scooter aan het rijden was op de Kaya General Carlos Manuel Piar. De patrouille herkende de verdachte die bekend is voor het rijden van een motorrijtuigen zonder rijbewijs. De patrouille heeft hem momenten later weer gespot toen hij vanaf de Kaya International de Kaya Gilberto F. Croes opreed en ter hoogte van een autowasstraat stopte. De patrouille ging naast de verdachte parkeren die zich heel zenuwachtig gedroeg. Toen de agenten naar hem liepen, werd hij gevorderd een rijbewijs en verzekeringsbewijs te overhandigen maar voldeed hier niet aan. Bij nader onderzoek bleek dat de verdachte inderdaad al meerdere malen is gestopt en bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Er werd aan hem bekend gemaakt dat de scooter in beslag genomen zou worden omdat dit de derde keer betrof dat hij zonder rijbewijs reed. Bovendien kon door verschillende kenmerken geconcludeerd worden dat de scooter vermoedelijk afkomstig van diefstal was en werd in beslag genomen voor verder onderzoek. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding rijden onder invloed

Op zondag 2 juni, rond 13:35 uur, werd een 27-jarige man met initialen L.D.v.P. op de Kaya L.D. Gerharts aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte botste eerder op de dag met zijn voertuig tegen een geparkeerde auto op de genoemde straat en reed vervolgens door. Iets later belde hij de centrale meldkamer om door te geven dat hij de aanrijding op de Kaya L.D. Gerharts had veroorzaakt en door angst wegreed. Hij was op dat moment terug op de plaats van de aanrijding. Toen de patrouille arriveerde was er indicatie dat hij onder invloed was en vervolgens zijn ze overgestapt naar de 'botsen is blazen' en hebben een blaastest afgenomen bij hem en daaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat hiervan kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

Aanrijding tussen auto en motorfiets

Op zaterdag 1 juni, rond 22:15 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding met gewond op de Kaminda Lagun. Bij aankomst van de patrouille bleek dat een mini bus en een motorfiets tegen elkaar hadden gebotst. De bestuurder van de mini bus verklaarde dat zij op de Kaminda Lagun reed en links op de Kaya Susana wilde afslaan. Op dat moment voelde zij plotseling dat iets tegen zijn voertuig botste. Hierdoor viel de bestuurder van de motorfiets en raakte gewond. Beide bestuurders werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.