Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 12 juni tot en met vrijdag 14 juni 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal scooter - Op donderdag 13 juni werd aangifte gedaan van een diefstal van een blauwe scooter van het merk Yamaha, model Jog, met kentekenplaat MF-179. e scooter stond geparkeerd in een parkeergarage van een appartementencomplex aan de Gobernador N. Debrot Boulevard. De scooter was beveiligd met een stuurslot en een kettingslot, dat aan de voorwiel en een zware tuintafel was bevestigd. Tussen 16:00 uur op dinsdag 11 juni en 11:00 uur op woensdag 12 juni werd de scooter door onbekenden meegenomen. Tussen 16:00 uur op dinsdag 11 juni en 11:00 uur op woensdag 12 juni werd de scooter door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Het Korps Politie Caribisch Nederland adviseert maatregelen tegen scooterdiefstal

Recentelijk heeft de politie verschillende meldingen ontvangen van gestolen scooters of pogingen tot diefstal. De meeste meldingen betreffen gehuurde scooters. Het Korps Politie Caribisch Nederland roept zowel huurders als verhuurders van scooters op om de volgende veiligheidsmaatregelen te nemen om scooterdiefstal te voorkomen.

Voor scooterhuurders:

  • Gebruik een ART3-gekeurd kettingslot (sloten worden vaak bijverhuurd tegen een extra bedrag) en, indien mogelijk, een tweede ART-gekeurd slot.
  • Gebruik je een ketting- of kabelslot? Bevestig het dan hoog en los. Hoog van de grond bemoeilijkt het gebruik van een betonschaar en doorzagen is moeilijker wanneer het slot los hangt. Wanneer een kettingslot tegen de grond hangt, kan de grond gebruikt worden bij het breken van een slot.
  • Gebruik je een beugelslot? Hang deze dan zo laag mogelijk en vul de ruimte binnen de beugel zoveel mogelijk op.
  • Vergeet niet de sleutel uit het contactslot te halen en zet de scooter op stuurslot.
  • Parkeer je scooter, indien mogelijk, op een drukke plek en ’s avonds op een verlichte plek. Parkeer je scooter zo dat je er zicht op hebt.
  • Gebruik een alarmsysteem en/of een startonderbreker als deze beschikbaar zijn op de scooter.

Vaak ben je niet verzekerd tegen diefstal en dus verantwoordelijk voor de kosten. Lees je contract goed door voor meer informatie.

Voor scooterverhuurders:

  • Voorzie de scooter van een alarmsysteem en adviseer huurders om een extra hangslot te gebruiken.
  • Gebruik een startonderbreker en plaats een track- en tracesysteem oftewel een GPS-tracker op de scooter.
  • Zorg dat je stallingsruimte optimaal beveiligd is met veilige deuren, ramen, poorten en kwalitatief goed hang- en sluitwerk.
  • Plaats eventueel camerabewaking in je stallingsruimte met een ‘stop and motion’-detector, zodat je een melding op je smartphone ontvangt zodra er beweging is.

Aanhouding voor mishandeling met een wapen en bedreiging

Op donderdag 13 juni, rond 08:40 uur, werd een 49-jarige man met initialen D.R. bij het politiebureau aangehouden voor mishandeling met een wapen en bedreiging. De verdachte had op 21 januari een vrouw bij een horecagelegenheid mishandeld en bedreigd. Onderzoek in deze zaak loopt.