Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

NEPVUURWAPENS IN BESLAG GENOMEN

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Het Korps Politie Caribisch Nederland heeft op woensdag 8 mei verschillende nepvuurwapens in beslag genomen die werden verkocht door een supermarkt op Bonaire. Naar aanleiding hiervan zijn er duidelijke afspraken gemaakt met de verantwoordelijke medewerker van de supermarkt om geen nepvuurwapens meer aan te schaffen of te verkopen.

Nepvuurwapens kunnen gevaarlijke situaties veroorzaken omdat ze moeilijk te onderscheiden zijn van echte vuurwapens. De politie gaat er altijd van uit dat een wapen echt is, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties, juridische problemen, boetes of zelfs arrestaties. Ook kunnen omstanders in paniek raken, wat de openbare veiligheid bedreigt

Daarom doen het KPCN en het Openbaar Ministerie een dringende oproep aan een ieder: indien u in het bezit bent van een nepvuurwapen, wordt u dringend verzocht om deze zo spoedig mogelijk in te leven bij het politiebureau te Playa. Nepvuurwapens kunnen tot en met vrijdag 31 mei 2024 zonder verdere consequenties worden ingeleverd. Indien u betrapt wordt op het bezit van een nepwapen, wordt u mogelijk beboet of kan u zelfs worden aangehouden met kans op juridische vervolging.

Let op, het gaat hier om nepvuurwapens die verward kunnen worden met echte wapens, zoals degene die op de afbeelding te zien zijn. Andere speelgoedwapens die duidelijk als speelgoed herkenbaar zijn op het eerste gezicht, hoeven niet te worden ingeleverd.

Ouders worden gevraagd om met hun kinderen te praten over de risico's en gevolgen van het bezitten. Laten we samen zorgen voor een veilige gemeenschap door nepvuurwapens serieus te nemen en actie te ondernemen.