Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 27 mei tot en met woensdag 29 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - In de nachtelijke uren op woensdag 29 mei, rond 02:00 uur, werd een 25-jarige man met initialen B.A. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte reed op een scooter op de Kaya Korona en werd door een patrouille gestopt voor een controle. Tijdens de controle vertoonde de verdachte verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat hiervan kreeg hij een rijverbod van 3 uur.

Op dinsdag 28 mei, rond 03:25 uur, werd de bestuurder van een scooter op de Kaya Maximiliana Rosario gestopt voor een routine controle. Tijdens de controle bleek dat zij onder invloed van alcohol was. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen, bleek dat ze meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hadden genuttigd. Een 23-jarige vrouw met initialen B.S. werd aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De verdachte kreeg een rijverbod van 1 uur.

Op maandag 27 mei, rond 21:00 uur, werd een 40-jarige vrouw met initialen O.A.H. op de Kaya Grandi aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de genoemde straat. Bij nader controle toonde de verdachte verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was en er werd er een blaastest bij haar afgenomen. Hieruit bleek dat de verdachte meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zij werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en na het resultaat werd haar rijbewijs in beslag genomen.

Gevaarlijke hond
Op maandag 27 mei, rond 13:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat een kind bij een woning aan de Kaya Pueblo door een agressieve hond was gebeten. De melder verklaarde dat dit niet de eerste keer is dat de hond iemand had gebeten. De politie had inderdaad de eigenaren van de hond meerdere keren gewaarschuwd. Bij aankomst van de patrouille gingen ze direct opzoek naar de hond en de eigenaar. Bij een woning aan de genoemde straat werd een vrouw die op de hond past, aangetroffen. Zij verklaarde dat ze niet de eigenaar van de hond is. De hond komt telkens op hun erf, terwijl de eigenaar zelf op Kaya Seminole woont. De bewoner verklaarde verder dat de eigenaren deze hond niet meer wilden hebben. Twee weken geleden had de hond een tweejarige kind laten vallen, waardoor het kind gewond raakte. Naar aanleiding van deze incidenten werd er besloten om een dierenarts in kennis te stellen om de hond te laten inslapen. Bij aankomst van de dierenarts sprong de hond over de omheining en vluchtte.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om de honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door het vastmaken van de hond om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond.