Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 6 mei tot en met woensdag 8 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Overlast hond - Op maandag 6 mei, rond 19:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een hond die twee dagen eerder, vier lammetjes heeft doodgebeten in een knoek in de buurt van Lagun. De meldster verklaarde dat hij op de genoemde datum bij zijn knoek kwam waar hij een hond zag die de dode lammetjes aan het opeten was. Hij ging de hond achterna met zijn auto waarna de hond op een gegeven moment de tuin van woning op de Kaminda Lagun binnenliep. Hierop verzocht hij bemiddeling van de politie tussen hem en de eigenaar van de hond.

De eigenaar van de hond werd erop aangesproken en er werden duidelijke afspraken gemaakt om onder andere de hond aan een ketting te houden. Doordat er geen bewijs was dat de hond twee dagen eerder de lammetjes had doodgebeten, werd de eigenaar ook medegedeeld dat als de politie nog een keer melding krijgt over de hond, er maatregelen genomen zal worden.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om de honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door het vastmaken van de hond om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond.

Aanhouding mishandeling met een wapen

Op maandag 6 mei, rond 11:05 uur, werd een 40-jarige man met initialen T.L.R. aan de Father Van Tevelenweg op Sint Eustatius aangehouden voor bedreiging en mishandeling met een wapen. De verdachte had een mes aan de nek van een vrouw gehouden op het vliegveld. Hier kwam een andere persoon tussen bemiddelen waarbij deze persoon aan zijn vingers gewond raakte door het mes. Het slachtoffer ging zelf naar het ziekenhuis voor medische behandeling. De zaak wordt onderzocht.

Melden

Bent u getuige van een verdachte situatie? Ziet u verdacht gedrag of een strafbaar feit gebeuren? Is er direct hulp nodig? Meld het de politie. De politie beoordeelt wat de mogelijkheden zijn om actie te ondernemen.

Waar meld ik wat?

Een melding maakt u zowel via telefoonnummer 717 8000, 715 8000 als aan de balie van een politiebureau. Natuurlijk kunt u ook een melding maken via de agent op straat. Wilt u liever anoniem blijven? Gebruik dan het telefoonnummer 9310.

Bel 911 of 112 bij spoed of heterdaad situaties. Bel 911 of 112 als hulp bij direct levensbedreigende situaties nodig is. Ook wanneer u verdacht gedrag signaleert of getuige bent van een misdrijf. Of bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde.

Met wie kan ik bellen?

911 of 112 (spoed of heterdaad)

717 8000 of 715 8000 (geen spoed, wel politie)

9310 (anonieme tip lijn)

Hoe werkt de anonieme tip lijn?

Wanneer je 9310 belt, krijg je een antwoordapparaat die jou verwelkomt en vraagt om je anonieme boodschap in te spreken. Vervolgens stuurt het systeem een mail naar een speciale ‘inbox’ met daarin alleen de opname van je anonieme boodschap. Er zit geen telefoon nummer bij. Je boodschap wordt geheel anoniem aangeleverd, dus je hoeft je naam ook niet te geven. Draag ook bij aan de veiligheid van je gemeenschap en schroom niet om de tip lijn te bellen in het geval dat je getuige bent van een strafbaar feit.