Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 10 mei tot en met woensdag 15 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Auto in brand - Op woensdag 15 mei, rond 10:35 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een auto die in brand stond voor een toeristenaccommodatie aan de Gobernador N. Debrot Boulevard. Toen de patrouille arriveerde, hadden omstanders de brand al geblust met een brandblusser. De brandweer kwam alsnog ter plaatse om te controleren of de brand goed geblust was. Er waren geen gewonden. Oorzaak van de brand is niet bekend.

Aanhoudingen rijden onder invloed

In de afgelopen dagen werden 6 aanhoudingen verricht voor het rijden onder invloed van alcohol.

Op woensdag 15 mei, rond 01:50 uur, werden bestuurders van twee scooters op de Kaya Papa Cornes gestopt voor een routinecontrole. Na een onderzoek, werd er een blaastest bij beide bestuurders afgenomen waaruit bleek dat ze meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hadden genuttigd. Beide werden hierdoor aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd het rijbewijs van de 20-jarige vrouw met initialen F.C.I.W. in beslag genomen en de andere bestuurder, een 20-jarige man met initialen J.v.M., kreeg een rijverbod van 3 uur.

Op zondag 12 mei, rond 22:05 uur, werd een 55-jarige man met initialen J.G.F.V. op de Kaya Amsterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd door een patrouille gespot toen hij met zijn auto half op een berm geparkeerd stond. Doordat de voorkant van het voertuig beschadigd was trok dit de aandacht van de agenten. De bestuurder verklaarde dat hij goed is en dat er niks aan de hand was. Bij nader controle toonde de verdachte verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat werd zijn rijbewijs ingetrokken.

Op zondag 12 mei, rond 07:10 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een auto tegen de afrastering van een woning aan de Kaya Papa Cornes was aangereden en dat de bestuurder vermoedelijk onder invloed van alcohol is. Bij aankomst van de patrouille toonde de bestuurder verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol is en werd er een blaastest afgenomen. Hieruit bleek dat zij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte, een 46-jarige vrouw met initialen Z.R.S., werd aangehouden en naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd haar rijbewijs ingetrokken.

Op zondag 12 mei, rond 02:20 uur, werd een pick-up door een patrouille op de J.A. Abraham Boulevard gespot. De bestuurder vertoonde verdacht rijgedrag en werd gevorderd om te stoppen. Bij nadere controle toonde de verdachte verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte, een 53-jarige man met initialen M.L.A.M., werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat kreeg hij een rijverbod van 5 uur.

Op zaterdag 11 mei, rond 01:45 uur, werd een 29-jarige man met initialen M.Y.C. op de Gobernador N. Debrot Boulevard aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte werd was zonder helm op, op zijn scooter gespot en werd gevorderd om te stoppen. Bij nader controle toonde de verdachte verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat werd zijn rijbewijs ingetrokken. De verdachte werd ook bekeurd voor het rijden zonder een helm op, zonder een geldige verzekering en voor het rijden zonder rijbewijs.

Diefstal van tassen bij strand

Op dinsdag 14 mei werd aangifte gedaan van diefstal van drie tassen die op een strand gelegen aan de Bulevar E.E.G. stonden. Tussen 14:45 uur en 15:00 uur hebben onbekenden de tassen weggenomen. Het betreft een kleine zwarte tas, met onder andere, een merkloze groene zonnebril, een Nederlands rijbewijs, een donkergrijze mobiele telefoon van het merk Xiaomi Redmi type Note 12 als inhoud. De tweede tas was een blauw-zwarte schoudertas van het merk Eastpack U.S.A. met als inhoud een rood T-shirt, een handdoek, een portemonnee met contant geld, een grijze speaker met een roze rubberen hoesje eromheen van het merk JBL, een sleutelbos, en een glasachtige lichtgroene telefoon van het merk Samsung type A14. De derde tas was een kleine merkloze zwarte tas met als inhoud een zwarte portemonnee met contant geld, een paspoort, een groene Melimelo zonnebril en een lichtblauwe mobiele telefoon van het merk Samsung type Galaxy A53. Verder werd een zwarte mobiele telefoon van het merk Oppo type A54 ook meegenomen. De tassen lagen op het strand en werden weggenomen toen de eigenaren aan het snorkelen waren. De zaak wordt onderzocht.

Auto gestolen  

Op dinsdag 14 mei werd aangifte gedaan van diefstal van een zwartkleurig voertuig van het type Land Rover model Rage met kenteken B-15663. De auto stond op een terrein gelegen aan de Kaya Gresia geparkeerd. Toen de eigenaar in een overleg zat, zag hij ineens dat de auto van het terrein weg reed. De auto stond niet op slot. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding tussen scooter en crosser 

Rond 16:15 uur op dinsdag 14 mei, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen een scooter en een crosser op de Kaya Nikiboko Zuid. Om nog onbekende oorzaak botsten de twee voertuigen tegen elkaar. Beide bestuurders raakten hierdoor gewond. De bestuurder van de crosser werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling en de bestuurder van de scooter werd ter plekke behandeld. De crosser werd naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek.

Gevaarlijke honden

Op maandag 13 mei, rond 14:25 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over twee honden die de melder hadden aangevallen op de Kaya Irma. Bij aankomst van de patrouille verklaarde de melder dat hij voor zijn leven moest rennen toen een bruine en een zwarte hond hem hadden aangevallen. Hij werd ook door één van de honden aan zijn linkerbeen gebeten. Tijdens het rennen is de telefoon van het slachtoffer op de grond gevallen en kapot geraakt. Toen de agenten bij de woning van de eigenaar van de honden gingen, werden de twee vernoemde honden op de openbare weg aangetroffen. Deze honden waren heel agressief en liepen heen en weer. De eigenaar van de honden werd erop aangesproken en kreeg een bekeuring voor het overtreden van de honden verordening. Verder was hij ook bereid om alle schade te vergoeden.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om de honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door het vastmaken van de hond om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond.

Aanhouding vernieling  

Op maandag 13 mei, rond 01:15 uur, werd een 37-jarige man met initialen U.R.L.R. op de Kaya Korona aangehouden voor vernieling. De verdachte heeft de voordeur van een bank op de genoemde straat vernield en zichzelf toegang gegeven om het gebouw te betreden omdat hij geen plek had om te slapen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding mishandeling en bedreiging 

Op zaterdag 11 mei, rond 18:25 uur, werd een 21-jarige man met initialen J.M.H.C. op de Kaya Pueblo aangehouden voor mishandeling, mishandeling met een wapen en bedreiging. Onderzoek in de zaak loopt.

Schietincident 

In de nachtelijke uren van zaterdag 11 mei, kreeg de centrale meldkamer melding over een vechtpartij op de Kaya L.D. Gerharts. Tijdens de vechtpartij werd er ook gegooid met glasflessen en werd er geschoten. Bij aankomst van de patrouille werd er geen slachtoffer aangetroffen maar er werden wel bloedsporen aangetroffen. Er was ook geen slachtoffers met schotwonden die bij het ziekenhuis heeft gemeld. Niemand heeft De omstanders verklaarden aan de politie dat zij niks hadden gezien en gehoord. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt dit melden via 715 8000 of anoniem via de anonieme tip lijn, 9310.