Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal bij duikplekken - Op zaterdag 18 mei werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een voertuig die geparkeerd stond bij een duikplek aan de Bulevar E.E.G. Tussen 12.30 uur en 14.00 uur hebben onbekenden enkele spullen vanuit de auto meegenomen. De auto stond niet op slot.

Iets later op zaterdag 18 mei werd weer aangifte gedaan van diefstal vanuit een auto bij een duikplek aan de Bulevar E.E.G.  Hier hebben onbekenden tussen 11.45 uur en 13.00 uur twee tassen meegenomen met onder andere een zwarte zonnebril van het merk Rayban, een MCB Moneycard, witte earpods generatie 3 in hun case, een witte en een gebloemde Corcicle drinkfles, twee donkergrijze rugzakken van het merk ScubaPro, verschillende kledingstukken en een blauwe koelbox met etenswaren.

Omstreeks 11.30 uur werd aangifte gedaan van diefstal vanuit een andere voertuig die geparkeerd stond bij een duikplek aan de Bulevar E.E.G. Tussen 9.30 uur en 10.30 uur hebben onbekenden een paarse iPhone 8, een oranje  ‘first-aid kit’ en een kleine telefoon meegenomen.

De zaken worden onderzocht.

Aanhouding

Op zaterdag 18 mei werd een 28-jarige man met initialen M.I.C aangehouden op de Kaya Maximiliana Rosario. De verdachte was gevaarlijk rijgedrag aan het vertonen toen hij door de KMar werd gevorderd om te stoppen. Eerst gaf hij hier geen gehoor aan, maar stopte uiteindelijk op de Kaya Maximiliana Rosario. Bij nader controle kon de bestuurder geen geldig rijbewijs vertonen. Doordat het bleek dat de bestuurder al meerdere malen is gestopt voor het rijden zonder rijbewijs, werd hem bekend gemaakt dat de auto in beslag genomen ging worden. De bestuurder weigerde na meerdere vorderingen de autosleutels te overhandigen hiervoor. Daarop werd hij aangehouden voor het niet voldoen aan een vordering. De werd in beslag genomen.

Aanrijding leidt tot aanhoudingen

Omstreeks 15.30 uur op zondag 19 mei vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Dr. Girigorio Hernandez waarbij beide bestuurders werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het betreft een 43-jarige man met initialen K.J.P.O. en een 19-jarige man met initialen J.A.M. De verdachte K.J.P.O. kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden zonder geldige verzekering. Beide bestuurders kregen een rijverbod.

Aanrijding

Omstreeks 17.30 uur op zaterdag 18 mei vond een aanrijding plaats op de Kaminda Djabou. Bij aankomst van de patrouille trof men de auto aan waarvan de voorruit kapot was en de linker voorzijde ingedeukt was. De bestuurder lag enkele meters verder op het wegdek. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Aanleiding voor de aanrijding was niet bekend.

Inbraak bedrijf

Op zaterdag 18 mei kreeg de centrale meldkamer melding over inbraak in een restaurant aan de Kaya Korona. Bij aankomst van de patrouille bleek de inbreker nog in het gebouw te zijn. Een 37-jarige man met initialen U.R.L.R. werd aangehouden voor inbraak, vernieling en diefstal.