Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 24 mei tot en met maandag 27 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding voor mishandeling - Op maandag 27 mei, rond 02:00 uur, werd een 38-jarige man met initialen R.P.M.F. op de Kaya Dialma aangehouden voor mishandeling. De zaak wordt onderzocht.

Aanhoudingen rijden onder invloed

Op zondag 26 mei, rond 20:20 uur, werd een 36-jarige man met initialen G.J.O. op de Kaminda Gurubu aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de genoemde straat. Bij nader controle kon de verdachte geen geldig rijbewijs en geen geldige verzekeringsdocumenten tonen. Hij toonde verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was en er werd een blaastest bij hem afgenomen. Hieruit bleek dat de verdachte meer dan 3 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Hij werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en na het resultaat werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Bij nader onderzoek bleek dat de verdachte iets eerder een aanrijding op de Kaminda Tra’i  Montaña had veroorzaakt en vervolgens doorreed. Hij raakte met zijn pick-up een auto, waardoor de bestuurder van de geraakte auto de controle over het stuur verloor en de bosjes inreed. De bestuurder en de mede inzittende van de auto werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.  

Op zondag 26 mei, rond 15:20 uur, werd een 54-jarige man met initialen R.A.M.D. op de Kaya Rafaela aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte reed met zijn pick-up tegen een omheining van een woning op de genoemde straat. Bij aankomst van de patrouille vertoonde de verdachte verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de verdachte meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.  Hij werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat hiervan werd zijn rijbewijs in beslag genomen.

Op zondag 26 mei, rond 02:55 uur, werd een 42-jarige man met initialen S.A.A. op de Kaya Nikiboko Zuid aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte botste met zijn voertuig tegen een andere auto toen deze op de Kaya Roma wilde afslaan met het gevolg dat de voertuigen vervolgens tegen een omheining van een woning reden. Hierdoor werd een waterleiding ook kapot gereden. De verdachte verklaarde zelf dat hij te hard te reed waardoor hij met zijn auto tegen de andere voertuig botste. Er werd een blaastest bij beide bestuurders afgenomen waaruit bleek dat de verdachte die de aanrijding had veroorzaakt meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat kreeg hij een rijverbod van 6 uren.

Diefstal scooter

Op zondag 26 mei werd aangifte gedaan van diefstal van een zwart gekleurde scooter van het merk Kymco, model Agility, met kentekenplaat MF-4067. De scooter stond voor de ingang van een appartementencomplex aan de Kaya Industria, geparkeerd. De scooter stond met een kettingslot bevestigd aan het achterwiel. Tussen 17:00 uur op vrijdag 24 mei en 07:15 uur op zaterdag 25 mei werd de scooter door onbekenden meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Diefstal bootmotor

Op zaterdag 25 mei werd aangifte gedaan van diefstal van een donkergrijze bootmotor van het merk Yamaha, 75 horsepower. De boot stond aangemeerd ter hoogte van een jachthaven aan de Boulevard Julio A. Abraham. Onbekenden hebben tussen 18:00 uur op vrijdag 24 mei en 19:00 uur op zaterdag 25 mei de bootmotor meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Inbraak woning

Op zaterdag 25 mei werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Taki. Onbekenden zijn tussen 10:00 uur en 12:00 uur de woning binnengekomen via een open raam en hebben onder andere enkele sieraden en een zonnebril meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding
Op zaterdag 25 mei, rond 08:45 uur, werd een 32-jarige man met initialen R.R.S. op de Kaya Dr. Jose G. Hernandez aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie, voor openbare dronkenschap, voor verzet met geweld tegen aanhouding en bedreiging. Tijdens een routine controle van een personenauto op de genoemde straat kwam de verdachte lopend aan en begon een agent uit te schelden, te beledigen en te bedreigen. De verdachte vertoonde verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Aan meerdere vorderingen om afstand te houden zodat de agenten hun werk konden doen, gaf hij geen gehoor. Op dat moment werd overgegaan tot aanhouding van de verdachte.

Tijdens zijn aanhouding ging de verdachte hevig in verzet. Hij wilde niet mee werken met zijn aanhouding en begon zowel verbaal als fysiek agressief gedrag te vertonen tegen de agenten.

Het Korps Politie Caribisch Nederland wil een ieder erop attenderen dat geen enkel vorm van verbaal of fysiek geweld getolereerd wordt tegen agenten. De agenten hebben het volste recht om aangifte te doen tegen verdachten voor enige vorm van mishandeling die ze ervaren zowel met of zonder uniform aan. Een rustige medewerking van een ieder bij controles en bij constatering van overtredingen leidt tot een vreedzame oplossing wat wenselijk is voor een ieder.

Aanhouding niet voldoen aan bevel verordening

Op zaterdag 25 mei, rond 08:55 uur, werd een 24-jarige man met initialen R.M.W. op de Kaya Dr. Jose G. Hernandez aangehouden voor het niet voldoen aan vorderingen van de politie. De verdachte werd voor een routine controle gestopt en kon geen rijbewijs tonen. Hij kon hierdoor niet verder rijden en moest zijn autosleutel aan de agenten afgeven. Hier voldeed hij niet aan en werd hij aangehouden. De verdachte kreeg ook een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en de auto werd naar het politiebureau gebracht ter bewaring. Onderzoek in de zaak loopt.