Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 3 mei tot en met maandag 6 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Verschillende aanhoudingen na mishandeling - Op zondag 5 mei, rond 13:50 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een persoon die door vier mannen werd mishandeld bij een eetgelegenheid op de Miguel Pourier Boulevard in Rincon. Eén van de verdachten had gebruikt gemaakt van een wapen waardoor het slachtoffer ter hoogte van zijn schouder en op zijn hoofd gewond raakte. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Na het incident vluchtten de verdachten per auto. Rond 17:45 uur op dezelfde dag, werden de vier verdachten door een patrouille in een personenauto op de Kaminda Gurubu gespot. De auto had totaal 5 inzittenden en werd door de patrouille geblokkeerd. De vier verdachten, een 18-jarige man met initialen M.R.J.E., een 19-jarige man met initialen S.T., een 26-jarige man met initialen R.F.T. en een 28-jarige man met initialen R.J.S.V. werden aangehouden voor mishandeling met een wapen en openlijke geweldpleging. Een 22-jarige man met initialen A.S.T. die ook in de auto zat werd aangehouden voor wederspanningheid en voor het geen gehoor geven aan vorderingen van de politie. De verdachte werkte niet mee en ging hevig in verzet. De agenten spraken hem toe zodat hij tot rust zou komen en mee zou werken maar hij gaf hieraan geen gehoor. Een pijptang die vermoedelijk gebruikt zou zijn om het slachtoffer te mishandelen, werd ook in beslag genomen. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanrijding Kaya Nikiboko Noord

Op zaterdag 4 mei, rond 09:35 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen twee voertuigen op de Kaya Nikiboko Noord. Een pick-up reed achterop een personenauto aan. Eén van de bestuurders raakte gewond en werd ter plekke behandeld door het ambulancepersoneel. Bij beide bestuurders waren de documenten in orde.

Aanhouding rijden onder invloed

Op zaterdag 4 mei, rond 09:50 uur, werd een 61-jarige man met initialen S.G.W. op de Kaya Aruaco aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding op de genoemde straat. De verdachte vertoonde verschillende kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en na het resultaat werd zijn rijbewijs ingetrokken.

Aanrijding Kaya Kanari 

Op vrijdag 3 mei, rond 17:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen twee voertuigen op de Kaya Kanari. Doordat één van de bestuurders schrok omdat er ook een baby in de auto was, werd een ambulance ter plekke gestuurd waarmee beide slachtoffers naar het ziekenhuis werd gebracht voor medische controle. De andere bestuurder werd bekeurd voor het rijden zonder geldig rijbewijs en verzekering. Het verkeer werd tijdelijk door de politie geregeld totdat de diensten klaar waren met hun werkzaamheden. 

Aanhouding bedreiging en vernieling

Op vrijdag 3 mei, rond 11:05 uur, werd een 33-jarige man met initialen J.R.V.P. ter hoogte van de Plaza Fraternan Di Tilburg aangehouden voor bedreiging en vernieling. De verdachte had een man met de dood bedreigd op de Kaya Papa Cornes en heeft twee autobanden vernield. De zaak wordt onderzocht. 

Inbraak woning

Op woensdag 1 mei werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaminda Lagun. Onbekenden zijn tussen 10:00 uur en 14:00 uur de woning binnengekomen via een open raam en hebben onder andere contant geld, twee gouden oorbellen met diamant erin, twee gouden ringen, één goudenketting, een gouden armband en een grote Redlabel Wisky Fles meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Heeft u iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? U kunt dit melden via 715 8000 of anoniem via de anonieme tip lijn, 9310

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 22 april en maandag 6 mei zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:
2x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

2x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

5x voor het rijden zonder geldige verzekering;

1x voor het rijden zonder helm;

1x voor het niet vervoeren van kinderen in een kinderzitje.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.