Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 15 mei tot en met vrijdag 17 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal fiets - Op donderdag 16 mei werd aangifte gedaan van diefstal van een zwarte mountainbike van het merk Cube. De fietst stond naast het gebouw van een duikschool aan de Kaya Playa Lechi toen onbekenden het hebben meegenomen. De zaak wordt onderzocht.

Woning in brand

Op donderdag 16 mei kreeg de centrale meldkamer melding over brand in een woning aan de Kaminda Tra’i Montaña. Bij aankomst van de patrouille bleek dat er een container ,die als bergplaats wordt gebruikt, op het erf van de woning in brand stond die was uitgeslagen naar een oude auto die ernaast geparkeerd stond. De bewoner verklaarde dat hij opeens rook zag komen vanaf de container. Hij trachtte de brand uit te zetten met water maar de brand verspreidde zich snel. De brandweer die ter plekke kwam, bluste de brand. De bewoner had enkele brandwondjes aan zijn rechterhand opgelopen maar weigerde assistentie een dokter/ambulance. Oorzaak van de brand was waarschijnlijk enkele oude zonnepanelen en accu’s die bij de container bewaard waren.

Hit & Run
Omstreeks 17:00 uur op donderdag 16 mei vond een hit & run plaats op de Kaminda Djabou. Een auto voerde een gevaarlijk inhaalactie uit waarbij deze auto de auto die ervoor reed, raakte. De daderauto reed hierna door. De auto van de melder liep meerdere krassen op aan de rechter voorkant. De zaak wordt onderzocht.

 Ben je slachtoffer van een ‘hit & run’? Probeer het kenteken van het voertuig, het soort voertuig, de kleur van het voertuig en de mogelijke bestuurder te identificeren. Meld dit onmiddellijk bij de politie.

Een persoon die deze daad pleegt en wegrijdt, heeft 3 uur de tijd om zichzelf te melden bij het politiebureau. Als de dader zich niet binnen 3 uur meldt, kan het slachtoffer aangifte doen wegens overtreding van artikel 31 van de Wegenverkeersverordening Bonaire. Op dat moment start de politie een onderzoek dat kan leiden tot strafrechtelijke gevolgen.

Mocht je iets hebben gezien of weet je meer over deze ‘hit & run’? Neem dan contact op met de politie via 715 8000, 911 of via de anonieme tip lijn 9310.