Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 22 mei tot en met vrijdag 24 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Twee aanhoudingen poging diefstal - Op vrijdag 24 mei, werd rond 02:50 uur, een 20-jarige man met initialen N.O.L. en een 20-jarige man met initialen P.B.M. op de Kaya J.N.E. Craane aangehouden voor poging diefstal. De twee mannen probeerden een rubberboot die aan een zeilboot vast zat, mee te nemen. De eigenaren van de zeilboot waren aan het slapen toen ze door een geluid buiten wakker werden. Op dat moment liep de eigenaar naar het dek van de zeilboot en zag beide verdachten in de rubberboot. Eén van de mannen was aan het touw waaraan de rubberboot vastzat aan het friemelen alsof hij het touw wilde losmaken. Toen de verdachten werden betrapt, sprongen ze de zee in en zwommen richting de kust. Ze werden door een patrouille gestopt en aangehouden toen beide op hun scooters wilden vluchten. De zaak wordt onderzocht.

Aanrijding tussen auto en scooter

Op donderdag 23 mei, rond 13:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen een auto en een scooter op de Kaminda Tras di Montaña. Bij nader onderzoek bleek dat de bestuurder van de scooter geen voorrang aan de auto had verleend waardoor ze tegen elkaar botsten. Hierdoor viel de bestuurder van de scooter en raakte gewond. Hij werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. 

Marihuana planten in beslag genomen

In de avonduren op woensdag 22 mei, werd een hoeveelheid marihuana planten in beslag genomen bij een woning aan de Kaya Otomac. Dit kwam nadat een patrouille een scooter met twee personen op de Kaya Caribe had gespot. Beide personen hadden geen helm op. Bovendien negeerde de bestuurder van de scooter een stopteken van de politie en kwam tot stilstand bij een woning aan de genoemde straat. Bij nader controle kon de bestuurder, een 17-jarige jongen geen rijbewijs overhandigen maar wel een vergunning om op de scooter te mogen rijden. De bijrijder was een 14-jarige jongen. De moeder van de 17-jarige was niet blij met de aanwezigheid van de agenten en aan haar werd uitgelegd dat haar zoon (de bestuurder) zonder helm reed en een stopteken negeerde. Hierdoor kregen zij een waarschuwing. De bestuurder gaf aan dat de scooter niet van hem was maar van een vriend. De eigenaar gaf aan geen rijbewijs te hebben en dat de scooter niet verzekerd is. Bij nader onderzoek kon geconcludeerd worden dat de scooter vermoedelijk afkomstig van diefstal was en werd deze naar het politiebureau gebracht voor verder onderzoek.

Terwijl de agenten op het erf van de woning stonden, zagen ze meerdere marihuana planten. Deze werden allemaal in beslag genomen. De zaak wordt onderzocht.

Vermiste jongeman gevonden

Rond 21:00 uur op woensdag 22 mei, kreeg de politie melding over een vermiste jongen. Direct werd een persbericht met een foto van de 18-jarige jongen, Anyelo Orozco verspreidt. Kort daarna op dezelfde avond kreeg de politie informatie dat de jongen rond 09:20 uur op de Kaminda Sorobon werd gezien toen hij richting Sorobon aan het lopen was.

Rond 09:40 uur op donderdag 23 mei, kreeg de centrale meldkamer melding dat de vermiste jongen heelhuids op Sorobon werd aangetroffen. De politie wil een ieder bedanken die op de ene of andere manier een bijdrage heeft geleverd aan de zoektocht naar de jongen.

Aanrijding pick-up en vrachtwagen

Op woensdag 22 mei, rond 15:15 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding bij de kruispunt tussen de Kaminda Djabou en de Kaya Sirena. De aanrijding was tussen een pick-up en een septic tank vrachtwagen. De septic tank vrachtwagen kwam vanuit Kaya Sirena en ging de Kaminda Djabou op in de noordelijke richting toen een pick-up die vanuit de noordelijke richting op de Kaminda Djabou reed, tegen de vrachtwagen botste. De bestuurder van de pick-up werd ter plaatse medisch behandeld door het ambulancepersoneel en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen werd bekeurd omdat hij niet in het bezit was van een geldige rijbewijs.

Snelheidscontroles
In de middaguren van woensdag 22 mei, heeft het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) twee verkeerscontroles gehouden gericht op snelheid van voertuigen. De controles vonden plaats op de Kaminda Tras di Montaña en op de Kaya Amsterdam. Met een 'lasergun' werd de snelheid van naderende auto's gemeten.

Op de Kaminda Tras di Montaña is de maximale toegestane snelheid 60 km/uur. Tijdens de snelheidscontrole werden er in totaal 48 voertuigen gecontroleerd waarvan 4 bestuurders een bekeuring hebben gekregen voor het overschrijden van de maximale toegestane snelheid. De snelheid dat gemeten is was tussen de 60 en 88 km/uur.

Tijdens de tweede controle op de Kaya Amsterdam werden er in totaal 40 voertuigen gecontroleerd waarvan 3 bekeuringen uitgeschreven werden voor het overschrijden van de maximumsnelheid 40 km/uur maximale toegestane snelheid. De snelheid dat gemeten is was tussen de 40 en 87 km/uur.

Het KPCN zal de komende dagen op verschillende locaties op het eiland snelheidscontroles blijven uitvoeren en waarschuwt automobilisten om op hun snelheid op de weg te letten. In de bebouwde kom is de maximumsnelheid 40 km/uur en daarbuiten 60 km/uur.

Huiszoekingen met twee aanhouding 

In de ochtenduren van woensdag 22 mei, werden twee personen aangehouden in verband met de brandstichting bij de vuilnisbelt. Het betreft een 31-jarige man met initialen G.G.C. en een 22-jarige man met initialen C.C.D.L.

De aanhoudingen leidde tot twee huiszoekingen; één in Tera Cora en één in de omgeving van Lagoen Hill.

Tijdens de huiszoekingen werden verschillende apparaten en digitale documentatie in beslag genomen die relevant zijn voor het onderzoek. Het onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhoudingen voor mishandeling

Op dinsdag 21 mei, rond 08:30 uur, werd een 29-jarige man met initialen J.S.C.M. op het politiebureau aangehouden voor mishandeling en zware mishandeling. De zaak wordt onderzocht.

Op zaterdag 18 mei, rond 15:30 uur, werd een 28-jarige man met initialen Y.C.A.B. op de Kaya Nikiboko Zuid aangehouden voor mishandeling. De zaak wordt onderzocht.

Op zaterdag 18 mei, rond 05:20 uur, werd een 31-jarige man met initialen A.J.P.W. op de Kaya Lelie aangehouden voor mishandeling. De zaak wordt onderzocht.

Aanhoudingen rijden onder invloed

Op zaterdag 18 mei, rond 20:05 uur, werd een 78-jarige man met initialen J.H.W.N. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee voertuigen op de Kaya Nikiboko Zuid. Er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De verdachte werd naar het politiebureau meegenomen voor een ademanalyse en naar aanleiding van het resultaat kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

Op vrijdag 17 mei, rond 22:20 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een aanrijding tussen twee voertuigen op de Kaminda Lagun waarbij beide bestuurders vermoedelijk onder invloed van alcohol waren. Bij aankomst van de patrouille bleek dat een pick-up en een mini bus tegen elkaar hadden gebotst. Er werd een blaastest bij beide bestuurders afgenomen waaruit bleek dat ze meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol hadden genuttigd. Beide bestuurders werden hierdoor aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd het rijbewijs van een 38-jarige man met initialen T.v.Z. in beslag genomen en kreeg hij ook een bekeuring voor het rijden zonder een geldige verzekering. De andere bestuurder, een 55-jarige man met initialen C.R.M., kreeg een rijverbod van 1 uur.

Aanhouding voor bedreiging en overtreding Wapenwet

Op vrijdag 17 mei, rond 21:55 uur, werd een 62-jarige man met initialen E.A.F. aangehouden voor bedreiging met een wapen en overtreding van de Wapenwet BES. De verdachte had met een mes een man op de Kaya Libertador Simon Bolivar met de dood bedreigd. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding diefstal en heling

Op donderdag 16 mei, rond 18:40 uur, werd een 34-jarige man met initialen R.V.M.L. op het politiebureau aangehouden voor diefstal en heling. De verdachte had op dinsdag 14 mei, een zwartkleurig voertuig van het type Land Rover, zonder toestemming meegenomen vanuit een terrein gelegen aan de Kaya Gresia. Onderzoek in de zaak loopt.