Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 29 mei tot en met vrijdag 31 mei 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Diefstal dozen eieren - Op woensdag 29 mei werd aangifte gedaan van diefstal bij een boerderij gelegen aan Punta Blanku. Onbekenden hebben in de nachtelijke uren zich via een achterdeur toegang verschaft in een loods en hebben 120 dozijn eieren weggenomen. De zaak wordt onderzocht.

Huiszoeking met aanhouding

Op woensdag 29 mei, rond 07:00 uur, vond een huiszoeking plaats in een woning gelegen aan de Kaya Demerara in Tera Cora. De huiszoeking was in het kader van een onderzoek in verband met overtreding van de Opiumwet BES. Tijdens de huiszoeking werd een 53-jarige man met initialen G.N.T. aangehouden. Er werden verschillende artikelen die van belang zijn voor het onderzoek en een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Inbraak woning

Op dinsdag 28 mei werd aangifte gedaan van inbraak in nog een woning aan de Kaya Taki. Onbekenden zijn op genoemde dag tussen 08:30 uur en 22:45 uur de woning binnengekomen via een open keukenraam en hebben onder andere verschillende sieraden meegenomen. Onder andere gouden en zilveren kettingen, mannen polshorloges, armbanden, oorbellen en ook verschillende nieuwe T-shirts van het merk Nike en Puma. Het slachtoffer verklaarde verder dat onbekenden twee weken geleden ook al hebben geprobeerd in te breken via het badkamerraam. De zaak wordt onderzocht.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 6 mei en vrijdag 31 mei zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:
19x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;
7x voor het rijden zonder geldige verzekering;
4x voor het rijden zonder helm;
3x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;
2x voor het rijden in een verboden richting;
2x voor het fout parkeren;
2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;
1x voor het rijden zonder kentekenplaat.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.