Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 11 maart tot en met woensdag 13 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Overlast honden - Op woensdag 13 maart, rond 07:05 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over twee honden die een andere hond (een chihuahua) aan de Kaya Buni hebben aangevallen. Bij aankomst van de patrouille waren de agressieve honden niet meer ter plekke. De melder verklaarde dat dit niet de eerste keer is dat de honden van de buren zijn honden aanvallen en dat in het verleden al een hond van hem werd doodgebeten. Hij werd geadviseerd om zijn hond naar de dierenarts te brengen.

De eigenaar van de honden werd erop aangesproken en werd medegedeeld dat als uit het onderzoek blijkt dat zijn honden de chihuahua hadden aangevallen, er maatregelen genomen zouden worden.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om de honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door het vastmaken van de hond om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond. 

Drie aanhoudingen voor mishandeling en openlijke geweldpleging

Op dinsdag 12 maart, rond 15:00 uur, kwam een man aan de balie bij het politiebureau en verklaarde dat hij door een jongen op een adres in Antriol werd mishandeld. De man wist niet wie de jongen was en wist het adres ook niet. Hierdoor ging hij met de patrouille mee richting het adres om tussen hem en de jongen te bemiddelen.

Op de Kaya Dradu stopte de man voor een woning. Hier ontstond er een bekgevecht tussen de man en enkele omstanders die in een worsteling eindigde. Hierdoor werd een agent, die de partijen uit elkaar probeerde te halen, door de melder aan zijn rechterhand gebeten. Hij werd hierdoor aangehouden voor mishandeling van de agent. Het betreft een 33-jarige man met initialen A.M.D. Tijdens de worsteling is de verdachte op zijn hoofd geslagen waardoor hij een hoofdwond opliep. Hiervoor werd een 17-jarige jongeman met initialen J.S. en een 26-jarige man met initialen A.C.W. aangehouden voor openlijke geweldpleging.

De verdachte die verwond was en de gebeten agent, werden bij het politiebureau door het personeel van de ambulance medisch gecheckt waarna de verdachte naar het ziekenhuis werd gebracht voor medische behandeling. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhouding bedreiging met een wapen
Op maandag 11 maart, rond 20:25 uur, werd een 47-jarige man met initialen G.P.A.L. aangehouden aan de Kaya Simadan voor bedreiging met een wapen. De verdachte had een andere man met de dood bedreigd met een mes. De zaak wordt onderzocht.