Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van maandag 4 maart tot en met woensdag 6 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhoudingen rijden onder invloed - Op woensdag 6 maart, rond 02:15 uur, werd een scooter met drie personen erop op de Kaya L.D. Gerharts gespot. Alle drie de personen hadden ook geen helm op. Hierdoor werd de bestuurder gevorderd om te stoppen. Na een onderzoek kon waargenomen worden dat de bestuurder onder invloed van alcohol was en werd er een blaastest bij hem afgenomen. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd een 23-jarige man met initialen P.v.d.H. aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Bovendien kon de bestuurder ook geen rijbewijs tonen en werd zowel hiervoor en voor het niet dragen van een helm bekeurd. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur. De andere twee passagiers werden ook bekeurd voor het rijden zonder helm.

Op dinsdag 5 maart, rond 01:35 uur werd een 37-jarige man met initialen L.E.C.L. op de Kaya Princess Marie aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte werd gestopt voor een routine controle. Tijdens de controle bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Naar aanleiding van het resultaat van een blaastest die werd afgenomen werd hij aangehouden. De verdachte kreeg een rijverbod van 2 uur.

Aanhouding brandstichting en overtreding Vuurwapenwet

Op dinsdag 5 maart, rond 06:00 uur, vond een huiszoeking plaats in een woning aan de Kaya Caranjito. De huiszoeking was in het kader van het onderzoek in verband met de brandstichting van de auto’s die in de avonduren van vrijdag 12 januari plaatsvonden in de omgeving van Tera Cora. Een 43-jarige man met initialen L.S.d.P. werd aangehouden voor brandstichting en overtreding van de Vuurwapenwet BES. Bovendien, zijn verschillende artikelen die van belang zijn voor het onderzoek in beslag genomen. Tijdens de huiszoeking werd ook een vuurwapen met munitie aangetroffen. Deze werden ook in beslag genomen. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanrijdingen auto en scooter

Op maandag 4 maart, rond 19:45 uur, vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Industria. De bestuurder van de scooter werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld. De bestuurder van de auto werd bekeurd voor het rijden zonder verzekeringsbewijs.

Op maandag 4 maart, rond 12:35 uur, vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Gilberto F. Croes. De bestuurder van de auto gaf geen voorrang aan de scooter waardoor de scooter tegen de auto aanreed. De bestuurder van de scooter werd ter plekke door het ambulance personeel behandeld en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. 

Aanhouding

Op zaterdag 2 maart, rond 20:00 uur, werd een 35-jarige man met initialen M.E.S. door de Groep Bijzondere Opdrachten (GBO) op de Kaya Caribe aangehouden voor bedreiging, mishandeling met een wapen en overtreding van de Vuurwapenwet BES. De verdachte heeft een persoon mishandeld en meerder personen bedreigd met een vuurwapen. Het onderzoek in de zaak loopt.