Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 15 maart tot en met maandag 18 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding overtreding Opiumwet en huiszoeking - Op maandag 18 maart, rond 14:40 uur, werd een 33-jarige man met initialen J.A.M. aan de Plantage Aruba aangehouden voor overtreding van de Opiumwet BES. De verdachte probeerde vermoedelijk verdovende middelen binnen de Justitiële Inrichting Caribisch Nederland (JICN) te smokkelen toen hij op bezoek ging bij een gedetineerde. Door de strikte controle van het binnenbrengen van contrabande, is hij betrapt. De plastic zakjes met vermoedelijk verdovende middelen zijn in beslag genomen. In verband met deze zaak heeft de politie een huiszoeking verricht bij een woning op de Kaya Kuarta. Tijdens de huiszoeking zijn er meer vermoedelijk verdovende middelen en weegschalen aangetroffen. Deze werden ook in beslag genomen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanrijding tussen scooter en bus

Op maandag 18 maart, rond 07:25 uur, vond een aanrijding tussen een scooter en een bus plaats op de Kaya Aruaco. De bestuurder van de scooter en een minderjarige bijrijder raakten licht gewond en werden ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld. Door het niet geven van voorrang, botsten de twee voertuigen tegen elkaar.

Gevaarlijke hond

In de ochtenduren op maandag 18 maart, kreeg de centrale meldkamer melding over een agressieve hond die over het hek van een woning sprong en mensen aanviel op de Kaya Libertador Simon Bolivar. De melder verklaarde dat het om een zwarte hond ging. De wijkagent die de situatie ging waarnemen constateerde inderdaad dat het om een zwarte hond ging en trof daarnaast ook twee witte honden bij hetzelfde adres. Toen de agent dichterbij kwam om te kijken of er iemand thuis was, sprong de hond over het hek, richting de agent. Om te voorkomen dat de hond hem zou bijten, bespoot de agent de hond met pepperspray.  De eigenaar van de hond werd niet aangetroffen. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhouding mishandeling

Op zondag 17 maart, rond 23:15 uur, werd een 39-jarige man met initialen D.A.N. aan de Kaya Comanche aangehouden voor mishandeling. De verdachte had een vrouw en een minderjarige mishandeld. Tijdens de aanhouding wilde de verdachte niet meewerken en heeft zich fors verzet. Hij werd in eerste instantie aan zijn hand geboeid maar nadat de verdachte richting de agenten begon te schoppen, werd hij tijdens transport ook aan zijn benen geboeid. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanhouding mishandeling met een wapen

Op zondag 17 maart, rond 21:35 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een man die een andere man met een stuk hout op de Kaya Rebecca had mishandeld. De man had op dat moment ook een kapmes in zijn handen. Toen de patrouille arriveerde kon waargenomen worden dat de slachtoffer op de grond lag. Hij klaagde over pijn en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische handeling. Het stuk hout werd in beslag genomen. Omstanders verklaarden dat ze na de mishandeling hebben geprobeerd te voorkomen dat de verdachte zou vluchtten, maar hij haalde een kapmes en heeft hun ermee bedreigd hun. Vervolgens is hij ervandoor gegaan. Iets later kwam de verdachte, naar het politiebureau. De 40-jarige man met initialen M.O. aangehouden voor mishandeling met een wapen. Op het politiebureau gaf de verdachte verschillende keren een valse naam en toonde valse documenten aan de agenten. Hiervoor werd hij ook bekeurd. De zaak wordt zowel door de afdeling Vreemdelingen Toezicht van het KPCN en door de recherche onderzocht.

Buggy in brand
Rond 19:15 uur op zondag 17 maart, kreeg de centrale meldkamer melding over een voertuig die in brand stond op een parkeerplaats van een restaurant op de Julio A. Abraham Boulevard. Bij aankomst van de patrouille werd de voertuig, een blauwe buggy, inmiddels met een tuinslang door de omstanders geblust. De eigenaar verklaarde dat hij aan het rijden was en op een gegeven moment toeterde iemand naar hem. Toen hij naar achter keek, zag hij de voertuig in brand. Vervolgens had hij de voertuig aan de kant van de weg geparkeerd. De brandweer was ook ter plaatse gekomen om te controleren dat de brand goed geblust was. Er raakte niemand gewond.

Aanhouding rijden onder invloed

Op zondag 17 maart, rond 03:00 uur, werd een 19-jarige man met initialen I.P.v.D. op de Kaya Industria Pariba aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte reed op een scooter en werd door een patrouille gestopt voor een routine controle. Tijdens de controle vertoonde de verdachte kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Naar aanleiding van het resultaat van de blaastest, werd de verdachte aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. De verdachte kreeg een rijverbod van 3 uur.

Aanhouding

Op zaterdag 16 maart, rond 01:45 uur, werd een 38-jarige vrouw met initialen L.C.M.M. op de Kaya Korona aangehouden wegens het niet voldoen aan een ambtelijk bevel van de politie. Een patrouille zag de verdachte slingerend op de weg rijden en stopte de verdachte voor een controle. Tijdens de controle werd de verdachte gevorderd om een blaastest te doen. De verdachte kon na verschillende pogingen de blaastest waaraan zij werd onderworpen niet juist voldoen. Zij begon zich arrogant op te stellen tegen de agenten en bleef in discussie aangaan. Vervolgens begon zij de agenten te negeren. Hierna werd zij op verschillende keren uitgelegd dat zij aangehouden was en uit de auto moest stappen maar bleef in de auto zitten. Na een discussie en nog een keer uitleggen, stapte de verdachte uiteindelijk zelf uit de auto. Zij werd naar het politiebureau gebracht.

Aanrijding tussen twee auto’s

In de avonduren op vrijdag 15 maart vond een aanrijding tussen twee auto’s plaats op de Kaya Parapeta. Eén persoon werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Eén van de bestuurders werd bekeurd voor het niet hebben van een geldige rijbewijs.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 11 maart en maandag 18 maart zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

1x voor het rijden zonder helm;

1x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

4x voor het rijden zonder geldige verzekering;

4x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

2x voor het fout parkeren.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.