Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 22 maart tot en met maandag 25 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Aanhouding - Op maandag 25 maart, rond 04:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een vechtpartij bij een bar op de Boulevard Gobernador N. Debrot. Een man stapte uit zijn voertuig en gaf een andere man geslagen in zijn gezicht. Bij aankomst van de patrouille werd een groep mensen aangetroffen. Terwijl ze daar waren, reed er plotseling een auto weg. Het bleek de auto van de verdachte te zijn. Vervolgens reden de agenten achter hem aan en stopten de verdachte op de Kaya Neerlandia. Op het moment dat de bestuurder benaderd werd door de agenten, vertoonde hij kenmerken van iemand die onder invloed van alcohol was. Aan de verdachte werd duidelijk medegedeeld dat hij zijn voertuig niet mag besturen aangezien hij onder de invloed van alcohol was. Vervolgens begon de verdachte de agenten te beledigen. Op dat moment is overgegaan tot aanhouding van de verdachte. Het betreft een 42-jarige man met initialen R.F.T. De zaak wordt onderzocht.

Autorijdt fietser aan
Op zondag 24 maart, rond 19:15 uur, vond er een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats op de Kaminda Djabou ter hoogte van de Kaya Gristelchi. Bij aankomst van de patrouille en de ambulance, begon het ambulancepersoneel per direct met de medische controle en behandeling van de fietser. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij richting de Kaya Gristelchi reed en zag de fietser niet. De fiestser werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Er werd een blaastest bij de bestuurder van de auto afgenomen maar het resultaat hiervan was negatief. 

Inbraak in woning

Op zaterdag 23 maart werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Hanchi Amboina. Onbekenden hebben rond 10:30 uur op vrijdag 22 maart de voordeur geforceerd en betraden de woning. Toen de bewoner uit zijn slaapkamer kwam, zag hij een onbekende man in de woonkamer staan. De onbekende man schrok en rende door dezelfde deur naar buiten, en sprong over het hek. De man werd door de bewoner achtervolgd, maar hij kon de verdachte niet vastpakken. De zaak wordt onderzocht.

Aanhoudingen Vuurwapen Wet 

Op zaterdag 23 maart, rond 2:35 uur, werd een 30-jarige man met initialen G.F.A. in het centrumgebied aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet BES. Een aantal politieagenten in hun vrije tijd die buiten een uitgangsgelegenheid op de Kaya Princes Marie waren, zagen een onbekende man een voorwerp dat op een vuurwapen leek in zijn broeksband stoppen. Dit trok de aandacht van de agenten die vervolgens besloten om de man vast te pakken en het vuurwapen van zijn broeksband weg te halen. De verdachte werd aangehouden en was naar het politiebureau gebracht. Het vuurwapen werd in beslag genomen. In verband met deze zaak werd op zondag 24 maart een huiszoeking verricht bij een woning op de Kaya Chippewa. Tijdens de huiszoeking werd een 22-jarige man met initialen A.J.R.R.A. aangehouden voor overtreding van het Vuurwapenwet BES. Onderzoek in deze zaak loopt.

Aanrijding auto en motorfiets
Op vrijdag 22 maart, rond 22:00 uur, vond een aanrijding tussen een auto en een motorfiets plaats op de Kaya Krabe. Toen de patrouille arriveerde was het slachtoffer niet meer ter plaatse en werd met een privéauto naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van de auto verklaarde dat hij vanuit zijn erf afreed en zag de motorfiets niet omdat deze geen verlichting aan had. Waardoor de motorfiets de zijkant van de auto heeft geraakt. Doordat er olie op het wegdek terecht was gekomen als gevolg van de aanrijding werd zand erop gestrooid.

Aanhouding
Op vrijdag 22 maart, rond 17:30 uur, werd een 41-jarige man met initialen S.L.R.C. aangehouden op de Kaya Hulanda. De man werd gestopt voor een routinecontrole nadat hij door een patrouille werd gezien zonder kentekenplaat op de openbare weg. De bestuurder kon geen identiteitsbewijs, rijbewijs en ook geen verzekeringsbewijs van de auto tonen. Hij is hiervoor aangehouden.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
Tussen maandag 18 maart en maandag 25 maart zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

2x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

3x voor het rijden in verboden richting;

3x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

4x voor het rijden zonder geldige verzekering;

3x voor het rijden zonder helm.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om zich te houden aan de regels van de verkeersregels. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland.

Houdt jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.