Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van vrijdag 8 maart tot en met maandag 11 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Pick-up over de kop - Op zondag 10 maart, rond 17:25 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een eenzijdige aanrijding op de Kaminda Tra’i Montaña. Een pick-up was over de kop geslagen. Bij aankomst van de patrouille was de bestuurder zittend naast zijn voertuig. De bestuurder verklaarde dat hij vanuit Rincon, richting Playa reed en verloor in een bocht de macht over het stuur, waardoor het voertuig over de kop ging. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Brand in mondi
Rond 02.10 uur op zondag 10 maart, kreeg de centrale meldkamer melding over brand in een mondi aan de Kaya Veronica waar er sprake van gevaar was voor woningen in de omgeving. Bij aankomst van de patrouille kon waargenomen worden dat de brand zich naast een onbewoonde woning bevond en dat het dreigde uit te breiden. Tijdens de brand vloog ook een oude voertuig in brand. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

Aanrijding tussen auto en scooter

Op zaterdag 9 maart, rond 17:10 uur vond een aanrijding tussen een auto en een scooter plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van de auto verklaarde dat zij op de Kaya Korona reed en linksaf sloeg om de Kaya Esther op te rijden toen zij opeens aan de achterzijde van haar voertuig door een scooter werd aangereden. Hierdoor viel de bestuurder van de scooter. De bestuurder werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhouding heling
Op vrijdag 8 maart, rond 11:10 uur, werd een 36-jarige man met initialen G.A.R. op de Kaya Nikiboko Zuid aangehouden wegens heling. De verdachte werd door een patrouille gestopt voor een routine controle en na een onderzoek bleek dat hij op een gestolen scooter reed. Onderzoek in deze zaak loopt.

Bekeuringen voor verkeersovertredingen

Tussen maandag 26 februari en maandag 11 maart zijn er tijdens routine verkeerscontroles verschillende bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.

Deze waren als volgt:

8x voor het rijden zonder helm;

21x voor het rijden zonder geldig rijbewijs;

16x voor het rijden zonder geldige verzekering;

6x voor het vasthouden van een telefoon tijdens het rijden;

21x voor het rijden zonder veiligheidsgordel om;

2x voor het rijden in verboden richting;

1x voor het niet vervoeren van kinderen in een kinderzitje.

KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige bescheiden zoals hierboven genoemd op orde te hebben. Ook het zich houden aan de regels van de verkeersverordening wordt sterk geadviseerd.

Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. Er zullen de komende periode regelmatig controles gehouden worden, waarbij er streng wordt opgetreden als je bovengenoemde niet in orde hebt of als je je niet houdt aan de verkeersregels.

Houdt je je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.