Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 20 maart tot en met vrijdag 22 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Gevaarlijke hond - Op donderdag 21 maart, rond 16:45 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een hond die op de Kaya Monseigneur Nieuwindt een vrouw had aangevallen. Bij aankomst van de patrouille verklaarde de meldster dat zij op de openbare weg liep en op een gegeven moment kwam een hond op haar af. Dankzij een bestuurder van een pick-up die langs reed en richting deze hond met zijn voertuig reed, werd de aanval van de hond voorkomen. De hond hoorde thuis bij een appartement aan de bovengenoemde straat. De agenten gingen vervolgens naar het adres op zoek naar de hond en de eigenaar. Op het adres troffen de agenten een wit/bruine hond aan die buiten het erf liep. Deze hond was vriendelijk tegen de agenten. Op een gegeven moment liep de hond naar binnen en de deur van het tuinhek werd door de agenten dicht gemaakt. De eigenaar van de hond werd erop aangesproken en kreeg een schriftelijke waarschuwingsbrief.

Het KPCN wil hondeneigenaars erop attenderen om honden op het erf te houden door middel van een goede omheining waar de honden niet naar buiten kunnen en/of door de honden vast te leggen om dit soort situaties te voorkomen. U bent als eigenaar verantwoordelijk voor het gedrag en de training van uw hond. 

Aanhouding voor bedreiging

Op woensdag 20 maart, rond 22:00 uur, werd een 42-jarige man met initialen E.P.R.A. aangehouden voor bedreiging. Dit in verband met een melding die de centrale meldkamer binnen kreeg over een burenruzie aan de Subi Blanku. Volgens de meldster liep de verdachte met een kapmes in zijn hand. Bij aankomst van de patrouille kon duidelijk waargenomen worden dat de verdachte onder invloed van alcohol was. Tijdens een woordenwisseling, had de verdachte zijn buren met een kapmes bedreigd. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanhouding

Op woensdag 20 maart, rond 20:40 uur, werd een 40-jarige man met initialen N.E.H. op de Kaya Yolanda aangehouden voor mishandeling, mishandeling met een wapen, diefstal en vernieling. De verdachte had een deur van een woning op de Kaya Linda vernield, een vrouw mishandeld en met verschillende voorwerpen geslagen. Hierna nam hij de telefoon van het slachtoffer mee. Toen de agenten bezig waren met de verklaring van het slachtoffer, reed de verdachte twee keer langs de woning. Vervolgens reden de agenten achter de verdachte aan en stopten hem op de Kaya Yolanda. Hij werd hierop aangehouden. De zaak wordt onderzocht.

Aanhouding

Op woensdag 20 maart, rond 19:20 uur, werd een 26-jarige man met initialen J.A.A.B.J. aan de Kaya Azusena aangehouden voor bedreiging, mishandeling, mishandeling met een wapen en vernieling. Tijdens een woordenwisseling bij een woning op de bovengenoemde straat, had de verdachte een man aan zijn handpalm gesneden en een vrouw bedreigd. Vervolgens had hij ook een slaapkamerdeur van de woning vernield. Toen de patrouille arriveerde was de verdachte ter plekke en werd aangehouden. Onderzoek in de zaak loopt.

Aanhouding vernieling en bedreiging

Op woensdag 20 maart, rond 08:30 uur, werd een 24-jarige man met initialen R.C.C. aan de Plaza Fraternan di Tilburg aangehouden voor vernieling en bedreiging. De verdachte had het personeel van een instituut bedreigd en een tussendeur vernield. Onderzoek in de zaak loopt.