Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 27 maart tot en met woensdag 3 april 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Brand in appartementencomplex - Op dinsdag 2 april, rond 23:45 uur, kreeg de centrale meldkamer een melding over brand in een appartementencomplex op de Kaya Inglatera. Bij aankomst heeft de politie met spoed de bewoners van het appartementencomplex geëvacueerd. De brand is gestart in een appartement op de eerste verdieping en volgens de omstanders waren er nog personen aanwezig in dit appartement. Naar aanleiding hiervan zijn de agenten binnen het appartement in brand gegaan om twee personen uit te halen. De brandweer bluste de brand en de twee personen die als laatste uit het appartementencomplex zijn gehaald zijn door het ambulancepersoneel behandeld. Een van hen werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling wegens brandwonden. De brand bleek te zijn veroorzaakt door een ventilator in het appartement.

Brand in voertuig

Op dinsdag 2 april, rond 1:05 uur, constateerde een patrouille rook uit een pick-up zonder inzittende die geparkeerd stond op het erf van een appartementencomplex op de Kaya Pos di Amor. Bovendien stonden andere voertuigen naast het betreffende voertuig geparkeerd en de brandweer is per direct in kennis gesteld van de situatie. De brandweer bluste de brand en er is niemand gewond geraakt. De brandweer deed een onderzoek naar aanleiding van de brand en er kon geconstateerd worden dat de bestuurderstoel afgebrand was.

Aanrijding Kaya International

Op maandag 1 april, rond 04:25 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een eenzijdige aanrijding op de Kaya International. Bij aankomst van de patrouille bleek dat een personenauto tegen een omheining en vervolgens tegen een gebouw was gebotst. De bestuurder verklaarde dat zij richting Belnem reed en door hoge snelheid de macht over het stuur zou hebben verloren. Een van de bijrijders raakte gewond tijdens de aanrijding en werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Aanhoudingen rijden onder invloed

Op zondag 31 maart, rond 22:30 uur, werd een 28-jarige vrouw met initialen J.K.N.L. op de Kaminda di Lac aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding. Er werd een blaastest bij haar afgenomen waaruit bleek dat de verdachte meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. Naar aanleiding van het resultaat hiervan werd zij aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor een ademanalyse. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Op vrijdag 29 maart, rond 04:15 uur werd een 50-jarige man met initialen A.E.A. op de Kaya Korona aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte was betrokken bij een aanrijding tussen twee voertuigen. Er werd een blaastest bij de verdachte afgenomen waaruit bleek dat de hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had verbruikt. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De bestuurder van de tegenpartij is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs.

Brand in restaurant
Op zondag 31 maart, rond 15:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over brand in de keuken van een restaurant op de Julio A. Abraham Boulevard. De eigenaar verklaarde dat hij olie in een pan op het vuur had laten staan en vergeten was het vuur uit te zetten waardoor de pan in brand vloog. Doordat personen boven het restaurant in appartementen op de eerste verdieping verblijven, werden zij uit het gebouw geëvacueerd. De brandweer kwam ter plekke en bluste de brand. De eigenaren werden op de locatie medisch gecontroleerd door het ambulancepersoneel. 

Aanhouding poging doodslag

Op zondag 31 maart, rond 11:35 uur, werd een 21-jarige man met initialen G.G.G.P. op het politiebureau aangehouden voor zware mishandeling met een wapen en poging tot doodslag. De verdachte gaf geen gehoor aan de vordering van de politie tijdens een melding van vernieling bij een woning aan de Kaya Pedro P. Silie. De verdachte was gevorderd de plaats niet te verlaten en had vervolgens een politieagent aangereden met een auto en was er vandoor gegaan. De politieagent werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Iets later kwam de verdachte op het politiebureau en werd vervolgens aangehouden. De zaak wordt onderzocht.

Brand in mondi
Rond 12:50 uur op zaterdag 30 maart, kreeg de centrale meldkamer melding over brand in de omgeving van Bario Mexico. Bij aankomst van de brandweer kon waargenomen worden dat het om een grote brand in een knoek ging. Het bleek een groot bosbrand te zijn die zich dreigden te verspreiden. Bewoners in de omgeving zijn verzocht ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling. De eigenaar van de knoek stelde een graafmachine ter beschikking die hielp met het storten van zand om de brand te blussen en de rook te verminderen.

Aanhouding openbare dronkenschap

Op vrijdag 29 maart, rond 17:00 uur, kreeg de centrale meldkamer melding dat er een groep personen aan het vechten waren op de Kaya Korona. Bij aankomst trof de patrouille een groep mannen aan, waarvan er twee aan het ruziën waren. De groep werd door de agenten van het plein verwijderd. Een van de mannen, die onder invloed van alcohol leek te zijn, was niet in staat om op zijn benen te staan en werd door de agenten thuis afgezet. Iets later, rond 18.45 uur, kreeg de centrale meldkamer opnieuw een melding dat de man die door de patrouille eerder die dag thuis was afgezet, in een woordenwisseling verwikkeld was met een groep mannen ter hoogte van een supermarkt aan de Kaya Korona. Aangezien de man zwaar onder invloed van alcohol was en alweer overlast veroorzaakte, werd hij aangehouden voor openbare dronkenschap. De zaak betreft een 21-jarige man met initialen L.J.A.A.

Diefstal autowielen en wieldoppen

Op vrijdag 29 maart is er aangifte gedaan van diefstal van twee 14-inch autowielen en vier wieldoppen van een Hyundai Accent die geparkeerd stond op een parkeerplaats van een toeristenaccommodatie aan de Kaya International. Tussen 23.00 uur op donderdag 28 maart en 08.00 uur op vrijdag 29 maart namen onbekenden de autowielen en wieldoppen mee. De zaak wordt onderzocht.

De politie verzoekt eenieder die iets heeft gezien, gehoord of meer informatie heeft die relevant is, die het onderzoek verder zou kunnen helpen, om contact op te nemen met de politie via 715-8000 of via de anonieme tip lijn 9310.

Verkeerscontrole

Op donderdag 28 maart, rond 18:00 uur, werd op de Kaya Industria een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werden in totaal 15 voertuigen gestopt en gecontroleerd en er zijn 3 bekeuringen uitgeschreven. Eén voor het rijden zonder geldige verzekering en twee voor het rijden zonder rijbewijs, waardoor een auto naar het politiebureau werd gesleept tot dat de eigenaar de benodigde documenten kan tonen. Verder werd er een kapmes in beslag genomen.

Het KPCN wil een ieder erop attenderen om de nodige documenten op orde te hebben. Ook wordt er streng geadviseerd om je aan de verkeersregels te houden. Hiermee draag je ook bij aan een veilig verkeer op het eiland. In de komende dagen zal de politie dit soort controles blijven uitvoeren.

Houd jij je niet aan de regels? Dan kan je een bekeuring krijgen. Het bedrag van een boete voor bovengenoemde overtredingen varieert tussen de $30 en $225.

Kampeerweekend verliep rustig

Van donderdag 28 maart tot en met woensdag 3 april was kamperen toegestaan op de stranden van Bonaire. Gedurende deze periode was het kamperen over het algemeen rustig verlopen. Wel waren er een aantal meldingen waarbij politie assistentie nodig was. Dit waren onder andere meldingen van muziekoverlast, verkeersbelemmering en verzoek tot bemiddelingen tussen kampeerders.

Al met al was het een rustig weekend waarin kampeerders weer lieten zien dat we samen kunnen zorgen voor een vrolijk en veilig kampeerseizoen. Samen dragen we de verantwoordelijkheid voor een veilig eiland.

Illegale vuilnisstorting

Op donderdag 28 maart, rond 16:55 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een man die vuilnis aan het storten was op de Kaya Bareta ter hoogte van Kaya Parapeta. Toen de man door de buren op zijn gedrag werd aangesproken, is hij agressief geworden. De melder gaf een beschrijving van de man waarmee de patrouille de man kon opmerken. De man werd streng onderhouden en ging samen met de patrouille naar de stortingsplaats om het vuil op te ruimen.

Aanhouding

Op woensdag 27 maart, rond 20.40 uur, kwam een man naar het politiebureau in verband met de zaak die had plaatsgevonden in de avonduren van dinsdag 26 maart, waarbij een slachtoffer met schotwonden in het ziekenhuis was aangekomen. De 28-jarige man met initialen J.M.M.M. werd in verband met deze zaak op het politiebureau aangehouden. De verdachte had ook schotwonden en kreeg medische behandeling. Onderzoek in deze zaak loopt.

De politie verzoekt eenieder die iets heeft gezien, gehoord of meer informatie heeft die relevant is, die het onderzoek verder zou kunnen helpen, om contact op te nemen met de politie via 715-8000 of via de anonieme tip lijn 9310.