Noodnummer: 911 Tiplijn Politie: 9310

Politieberichten van woensdag 6 maart tot en met vrijdag 8 maart 2024

Laatst gewijzigd op:

Kralendijk - Bekeuring voor roekeloos rijgedrag - Op vrijdag 8 maart, rond 03:50 uur, heeft een patrouille een voertuig gespot die met hoge snelheid in de noordelijke richting op de Kaya Korona reed. Dit was reden om achter het voertuig aan te gaan. Optische en geluidsignalen werden in werking gezet om de bestuurder te stoppen. Tevens toonde de bestuurder roekeloos rijgedrag en haalde meerdere voertuigen in op de Kaya Korona. Vanwege de hoge snelheid waarmee de bestuurder reed, besloten de agenten om de achtervolging op de Kaminda Tras di Montaña te staken. Iets later werd het voertuig en de bestuurder bij een adres in Rincon aangetroffen. De bestuurder werd bekeurd voor het tonen van roekeloos rijgedrag.

Auto gestolen

Op donderdag 7 maart werd aangifte gedaan van diefstal van een witte Toyota Tercel met kentekenplaat B-4115. Tussen 18:00 uur op woensdag 6 maart en 19:00 uur op donderdag 7 maart, hebben onbekenden de auto meegenomen. De auto stond voor een knoek aan de Kaminda Mexico geparkeerd. De zaak wordt onderzocht.

Heb je deze auto gezien? Neem dan contact op met de politie via 911 of 112 of via de anonieme tip lijn 9310. 

Aanhouding belediging

Op woensdag 6 maart, rond 19:30 uur, werd een 16-jarige jongeman met initialen L.H.E.N. aangehouden voor belediging van een ambtenaar, voor het opzettelijk niet voldoen aan vorderingen van de politie en voor verzet tegen zijn aanhouding. Twee jongens die in het centrumgebied in Playa op een fiets reden, beide zonder verlichting, werden door een politie agent gespot en hierop aangesproken. Eén van de jongens schold de agent uit en fietste vervolgens door. Na een korte achtervolging werd hij met behulp van omstanders op de Kaya Jean B.F. Vitte ter hoogte van een minimarket, gestopt waarop hij werd aangehouden.

Aanrijding Kaminda Djabou

Op woensdag 6 maart, rond 14:30 uur, kreeg de centrale meldkamer melding over een eenzijdige aanrijding op de Kaminda Djabou. Een auto botste tegen een lantaarnpaal en reed vervolgens tegen de een omheining van een woning. Door de impact viel de lantaarnpaal om en kwam op de auto terecht. Bij aankomst van de patrouille kon waargenomen worden dat er elektrische kabels op het voertuig hingen. Doordat ook een waterleiding kapot raakte, spoot het water richting de kabels. Doordat deze situatie onveilig was voor zowel het slachtoffer dat nog in het voertuig zat alsook voor de vele omstanders die aanwezig waren, besloten de agenten iedereen vanuit nabijheid van  het plaats delict weg halen en deze af te zetten voor de veiligheid.

Toen de agenten hiermee bezig waren, ging een groep omstanders het slachtoffer uit het voertuig uithalen. Betreffende personen werden hierop streng onderhouden door de agenten. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. Het WEB personeel kwam ook ter plekke om de stroom van de lantaarnpaal af te halen zodat er geen gevaar meer was voor de aanwezigen.

Later bleek dat het slachtoffer de bijrijder was en dat de bestuurder de locatie had verlaten. Na een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding, bleek dat drie auto’s met hoge snelheid achter elkaar aanreden. Om nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder van de laatste auto de macht over het stuur en veroorzaakte een aanrijding.

Het Korps Politie Caribisch Nederland wil een ieder verzoeken om altijd vorderingen van de politie op te volgen. Het verzetten of aanraken van slachtoffers betrokken bij ongelukken van welke aard dan ook, kan fatale gevolgen hebben voor het slachtoffer en juridische gevolgen hebben voor degene die zich hieraan schuldig maakt. Laat in het geval van een aanrijding, het er uithalen van een slachtoffer uit de auto, over aan het ambulance of brandweer personeel.